SEGRE

La Fapac reclama a Ensenyament que replantegi el concert amb escoles privades

Fan una crida perquè les famílies apostin per centres públics en la preinscripció que comença dijous

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) a Lleida ha demanat al departament d’Ensenyament que replantegi els concerts amb escoles privades donada la baixada de la natalitat. I és que tot i que des de la Generalitat han insistit a les famílies que no hi hauria tancament de grups, com va passar el curs passat, la Fapac critica que no s'aposta prou per l'escola pública. Continuen reclamant una reducció de ràtios general, no només per als centres d'alta complexitat.

Per tot plegat, aquest dimarts han organitzat al barri de Pardinyes una acció per reivindicar l'escola pública de qualitat. Amb aquesta acció de l'alumnat de l'escola Pardinyes de la capital del Segrià, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Lleida ha fet una crida perquè les famílies de la província apostin per l'escola pública a l'hora de triar centre en la preinscripció que comença dijous.

Des de la Fapac, consideren que el departament no promociona suficientment els centres públics , sobretot en el procés de preinscripció, en què creuen que caldria posar en valor els projectes educatius que s'estan portant a terme per traure les etiquetes i prejudicis que pesen sobre molts centres.

Els membres de la Fapac han explicat que el departament d'Ensenyament s'ha compromès a no tancar cap grup, al contrari del que va passar el curs passat a Lleida, on es van eliminar 3 línies de P3. Les famílies esperen que la preinscripció a l'escola pública sigui alta per poder revertir la tendència.

El període de preinscripció comença el dia 23 de març i acaba el 4 d'abril. Ensenyament ofereix 83.500 places de primer d'ESO a tot Catalunya i 77.200 de P3, que són 5.000 més que els alumnes previstos. A més, la ràtio es redueix a 22 alumnes a P3 i a 27 en les classes de primer d'ESO als centres considerats d'Alta Complexitat. La Fapac demana que s'apliqui una reducció a totes les aules per guanyar recursos en professorat i millorar la qualitat educativa.

L'escola Pardinyes de Lleida.

La Fapac reclama a Ensenyament que replantegi el concert amb escoles privadesSegre

tracking