SEGRE

ECONOMIA

La Paeria posa al cobrament més de 14.000 € al dia en multes de circulació

El 2016 va tramitar sancions per 5,2 milions, davant els 4,5 que preveia i en va ingressar 2,8

Un dels radars fixos instal·lats a la ciutat de Lleida des de l’any 2014.

Un dels radars fixos instal·lats a la ciutat de Lleida des de l’any 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Lleida va tramitar l’any passat multes de trànsit per un import global de 5,2 milions, xifra que significa una mitjana de més de 14.000 € al dia i un 15% més que la previsió inicial, que era de 4,5 milions. No obstant, els ingressos reals van ser de 2,8. En els últims anys, l’import posat al cobrament per aquest concepte ha anat en augment

L’ajuntament de Lleida va posar al cobrament l’any passat 5,2 milions en multes de circulació, xifra que suposa una mitjana de més de 14.000 euros al dia. L’import global supera en un quinze per cent les previsions inicials de la mateixa Paeria, que eren de 4,5 milions, segons la liquidació del pressupost. No obstant, el nivell real d’ingressos per sancions de trànsit a 31 de desembre de 2016 era de només 2,8 milions, de manera que els conductors no van pagar durant l’any corresponent pràcticament la meitat de les multes. En comparació amb el 2015, l’import tramitat per aquest concepte va augmentar en un milió d’euros, ja que llavors van ser 4,2. El 2014, any en què van entrar en servei els radars fixos i els semàfors amb càmera a la ciutat de Lleida (entre el març i l’agost), es van posar al cobrament 4,4 milions, quan la previsió del pressupost era de 3,8.

Precisament, fonts solvents van vincular el creixement progressiu de l’import de les multes de trànsit tramitades i de la recaptació en els últims anys al funcionament dels radars i els semàfors amb càmera, malgrat que no s’ha assolit la xifra rècord de 6,3 milions del 2011. També ho van atribuir a una millora de la gestió, facilitada per la possibilitat d’accedir a les dades d’altres administracions, com per exemple la direcció general de Trànsit i Hisenda, a l’hora de procedir al cobrament. Així mateix, van assenyalar que cada vegada hi ha més conductors que paguen les multes durant els primers vint dies per poder acollir-se d’aquesta manera a la rebaixa del 50 per cent prevista en la llei, i així garantir-se l’estalvi d’una quantitat considerable. Històricament, el nivell de recaptació de les multes de circulació per part de la Paeria no arribava al trenta per cent de les tramitades, i ara ja supera el cinquanta per cent.

tracking