SEGRE

SUCCESSOS

A judici per publicar anuncis de contactes simulant ser l'exgendre

L’acusat va accedir sense permís al compte de correu electrònic de la víctima || L’Audiència de Lleida exonera l’exdona perquè el processat es va autoinculpar

Imatge d’arxiu de la seu judicial del Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial del Canyeret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha acordat seguir la instrucció contra un home acusat d’un delicte de revelació de secrets a l’entrar al correu electrònic de l’empresa del seu exgendre i publicar un anunci d’oferta de contactes sexuals gais adjuntant com a número de contacte el telèfon mòbil de l’exparella de la seua filla. L’acusat s’enfronta a un delicte de descobriment i revelació de secrets, castigat amb penes de presó de fins a cinc anys.

La víctima va recórrer la decisió del Jutjat d’Instrucció 3 de Lleida que havia exonerat en aquest cas l’exdona, a l’entendre que havia actuat de “mutu acord” amb el seu pare. Tanmateix, l’Audiència assenyala que no hi ha prou proves que ho demostrin i, a més, recorda que l’acusat va manifestar que va ser ell sol qui va accedir al compte de correu electrònic de l’empresa del seu exgendre.

Així mateix, la investigació policial assenyala que l’adreça de la IP des de la qual es va accedir al correu de l’empresa pertanyia a l’acusat. La víctima insisteix que la seua exdona també va actuar en contra seu per la seua relació d’enemistat provocada per un divorci contenciós. Una relació tensa que va acabar en un procés penal, però el tribunal no ho considera una prova suficient com per acusar-la en aquest procés. La víctima també recorre davant de l’Audiència al considerar que l’acusat no només va cometre un delicte de revelació de secrets, sinó també d’altres com usurpació de l’estat civil, contra la integritat moral, injúries i un delicte de danys.

Segons la interlocutòria, el jutjat d’Instrucció 3 va procedir a continuar amb les diligències per convertir-les en judici després que la investigació acredités que l’acusat va accedir sense permís al compte de correu de l’empresa propietat del seu exgendre entre gener i febrer del 2015 i que el 7 de febrer d’aquell any va penjar un anunci d’oferta de contactes sexuals gais adjuntant com a número de telèfon interessat en aquestes relacions el del denunciant.

El Codi Penal contempla penes més dures en cas que s’aconsegueixin finalitats lucratives, es revelin dades personals com la ideologia, la salut o la vida sexual de la víctima o es faci a través de dades íntimes.

Sis detinguts per delictes contra l’honor i la moral Els Mossos d’Esquadra han detingut en el que va d’any sis persones com a presumptes autors de delictes contra la integritat moral i l’honor, majoritàriament per tracte denigrant i vexatori. Entre els mesos de gener i febrer, la policia catalana ha rebut una trentena de denúncies que inclouen delictes de revelació de secrets, usurpació de l’estat civil (falsedat), injúries i contra la integritat moral. En aquest període, el cos policial ha resolt 19 casos per aquest tipus de delictes.Aquest any ja s’han comptabilitzat set denúncies per revelació de secrets, mentre que 18 més corresponen a delictes contra la integritat moral. S’han registrat vuit casos d’usurpació de l’estat civil i un altre per injúries.

tracking