SEGRE

RELIGIÓ TEMPLES

De fàbrica de cafè a església evangèlica a Pardinyes

Un temple per a 51 persones a Roger de Llúria || La Paeria va multar amb 300 € els promotors per iniciar obres sense permís

Aquest local acollirà el temple del Movent Missioner Mundial.

Aquest local acollirà el temple del Movent Missioner Mundial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una antiga fàbrica de cafè situada a la cantonada entre Roger de Llúria i Xavier Pintor Gosé, a Pardinyes, acollirà un temple de l’Església Evangèlica Moviment Missioner Mundial. Aquesta congregació protestant ha presentat un projecte a la Paeria per adequar la planta baixa d’aquest local com a església, amb un aforament màxim de 51 persones, distribuïts en una sala d’oració de 89 metres quadrats i dos sales de reunions. L’ús religiós es planteja com a provisional, ja que aquest antic magatzem està en una unitat d’actuació (UA83) pendent de reparcel·lació i no admet usos definitius. El projecte ha d’obtenir per això l’aval de la comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat. Les obres són senzilles i se centren en la renovació de paviment, fusteria, pintura i distribució interior. S’utilitzaran 259 dels 737 metres quadrats del local.

La Paeria ha emès un informe favorable al projecte, encara que inicialment, al setembre, va haver de suspendre les obres iniciades pel Moviment Missioner Mundial perquè no tenien llicència. Una inspecció posterior va comprovar que s’havia incomplert l’ordre de paralització de les obres, de manera que la Guàrdia Urbana va precintar els accessos al local i va imposar una sanció de 300 euros. No poden reprendre’s fins que es concedeixin formalment la llicència. L’expedient es troba ara en exposició pública.

En els últims anys, les esglésies evangèliques han proliferat a Lleida i ja n’hi ha 25 només a la capital, segons dades de la direcció d’Assumptes Religiosos de la Generalitat. El Moviment Missioner Mundial, nascut a Puerto Rico el 1963, és un dels de més creixement al món hispà.

tracking