SEGRE

SERVEIS

El Comú denuncia que la factura de l'aigua s'ha multiplicat per 3,5 en 13 anys

Demanen a l’equip de govern de treballar per a la remunicipalització del servei

El Comú denuncia que la factura de l’aigua s’ha multiplicat per 3,5 en 13 anys

El Comú denuncia que la factura de l’aigua s’ha multiplicat per 3,5 en 13 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal d’El Comú ha denunciat aquest matí que la factura de l’aigua que paguen els lleidatans és 3,5 vegades més cara que fa tretze anys, passant dels 8,5 euros de consum mitjà bimestral el 2004 els 30 euros pel mateix consum el 2017. Laura Bergés, d’El Comú, ha indicat que l’augment més important va materalitzar-se entre 2011 i 2012, quan Aigües de Lleida (Aqualia) va sol·licitar un canvi de tarifació i va pujar el concepte de la quota fixa un 217% en tres anys.

En el marc del Día Mundial de l’Aigua que se celebra avui, la formació ha organitzat una acció informativa i reivindicativa a la plaça Paeria que s’allargarà fins divendres o dissabte.

Entre les propostes per millorar el servei de l’aigua proposa de licitar de forma immediata totes les obres de la xarxa de sanejament a través de concurs públic i de lliure concurrència perquè es pugui escollir la millor oferta. Així mateix, insta a treballar en la remunicipalització del servei de l’aigua i, com ja va plantejar la Crida per Lleida, a regular el subministrament d’aigua a través d’una taxa i no a través d’una tarifa.

tracking