SEGRE

URBANISME

La Paeria recorre contra la llicència comercial del Govern a Leroy Merlin

Un requeriment previ que la Generalitat ja ha desestimat, i ara ha de decidir si va al contenciós || Considera que el projecte generarà problemes de mobilitat

Vista del sector SUR 5, amb el solar on vol obrir Leroy Merlin al centre, darrere dels hotels Ibis.

Vista del sector SUR 5, amb el solar on vol obrir Leroy Merlin al centre, darrere dels hotels Ibis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha presentat un requeriment previ al contenciós contra la concessió per part de la Generalitat de la llicència comercial a la multinacional del bricolatge Leroy Merlin per obrir un local de 8.365 metres quadrats en un solar de Copa d’Or. El recurs, l’últim possible per la via administrativa, ha estat desestimat pel Govern i ara la Paeria ha de decidir si presenta un litigi contenciós administratiu.

L’ajuntament s’oposa al projecte perquè considera que l’establiment provocaria problemes de mobilitat en un sector que ja està molt saturat i pateix problemes puntuals de trànsit, després de la instal·lació en els últims anys de diverses grans botigues i restaurants (Decathlon, Media Markt, McDonald’s, Viena, els supermercats d’Esclat i Mercadona i la imminent obertura dels locals de les firmes JYSK i Sprinter).

“Hem demanat a la Generalitat que reconsideri la concessió de la llicència, perquè les solucions que aporten en temes de mobilitat amb l’obertura d’un accés per l’avinguda de les Garrigues no s’ajusten a les necessitats del sector. El SUR 5 ha de ser preferentment residencial i considerem que es trencaria l’equilibri”, va afirmar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa.

La Paeria té coneixement a més que un particular, un promotor amb interessos en terrenys propers, ja ha presentat un contenciós pel seu compte contra la llicència comercial. Larrosa va remarcar que l’empresa no ha presentat encara cap document per demanar llicència d’obres i activitats davant de la Paeria i que l’ajuntament no tenia cap coneixement oficial d’aquest projecte fins que la Generalitat li ha remès l’expedient recentment. A més, va recordar que Comerç va rebutjar inicialment concedir la llicència, fins que l’empresa va modificar el seu projecte.

Fa anys que Leroy Merlin intenta obrir a Lleida, però fins l’any passat no va presentar un projecte en ferm per instal·lar-se a Copa d’Or, la zona amb més desenvolupament comercial en els últims anys. Aquest impuls va ser promogut també per la Paeria mitjançant modificacions del planejament urbanístic per facilitar la concentració de la superfície comercial autoritzada, mentre el sector residencial estava parat per la crisi. Ara, l’ajuntament considera que els creixents embussos a la zona en els dies de més afluència aconsellen frenar l’expansió comercial i recuperar el seu caràcter residencial.

Tramita de nou els expedients de Torre Salses davant d’Urbanisme La comissió d’Urbanisme de divendres vinent tornarà a tramitar, per tercera vegada, els expedients previs per tirar endavant el macroprojecte comercial de Torre Salses, que hauran de rebre després el vistiplau per part d’Urbanisme de la Generalitat. Es tracta del conveni amb l’empresa Eurofund Parc Lleida, la modificació del pla general per reajustar el traçat de l’avinguda Víctor Torres (la prolongació de la qual pagarà en part l’empresa) i la modificació del pla parcial SUR 42 perquè aculli aquest parc de mitjanes superfícies comercials, promoguda per Eurofund.

tracking