SEGRE

EQUIPAMENTS

Nova proposta dels musulmans per obrir una mesquita a l'entorn de la rambla Ferran

Serviria per a les oracions diàries, encara que volen continuar utilitzant el Palau de Vidre per a les dels divendres i el Ramadà || La Paeria valora si el local compleix la normativa exigida

Imatge del rés del mes de dejuni i oració del Ramadà l’any passat al Palau de Vidre.

Imatge del rés del mes de dejuni i oració del Ramadà l’any passat al Palau de Vidre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat musulmana que resa al Palau de Vidre, la més nombrosa de la ciutat, ha plantejat a la Paeria una fórmula mixta que els permeti continuar utilitzant l’espai dels Camps Elisis per als resos més multitudinaris (durant la celebració del Ramadà o per a la sessió dels divendres al migdia, per exemple) i combinar-lo amb els resos diaris en un local que habilitarien com a mesquita.

Així ho van confirmar ahir el tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i el president de la comunitat, Abdellatif Láatabi. De fet, els tècnics municipals estudien la idoneïtat del nou local proposat per habilitar un temple musulmà, que també estaria situat a l’entorn de la rambla Ferran i avinguda del Segre, després que la Paeria desestimés fa dos mesos la sol·licitud per instal·lar-la en un altre per incomplir la normativa per la seua proximitat amb altres centres de culte.

“Cada dia resem cinc vegades –la primera a les sis del matí i l’última a les 20.30 hores–, però solem ser un centenar de fidels. Només en el rés de divendres al migdia ens ajuntem centenars de musulmans, per això ens agradaria continuar disposant d’un espai com el Palau de Vidre aquells dies i la resta de jornades, celebrar-los a la nostra mesquita i centre cultural”, va explicar Láatabi. Va remarcar que també és una qüestió econòmica i de viabilitat, ja que “és difícil trobar un local amb aquestes dimensions per acollir tants fidels i que estigui al centre de la ciutat, no el volem a un polígon”.

Per la seua part, Gómez va subratllar que porten una negociació amb els representants de l’entitat musulmana i que la predisposició per part de les dos parts és total per arribar a un acord. “L’ideal seria que poguessin disposar d’un local propi per als seus actes habituals i utilitzar de forma puntual el Palau de Vidre”, va indicar en aquest sentit. Representants de l’entitat musulmana i tècnics municipals tenen previst reunir-se durant els propers dies amb l’objectiu d’avançar en les negociacions.

Val a recordar que durant el mes de maig i setembre, coincidint amb la celebració de les festes majors i de la Fira de Sant Miquel que tenen els Camps Elisis com a escenari principal dels actes, la comunitat no pot resar al Palau de Vidre i instal·la una carpa als terrenys de l’antiga hípica de Cappont.

El col·lectiu musulmà resa des del novembre del 2012 al Palau de Vidre, després de diversos intents fallits de traslladar la mesquita del carrer del Nord al polígon. Fira de Lleida els lloga l’espai.

La província té 24 centres de culte islàmic, deu al Segrià Les comarques de Ponent compten amb vint-i-quatre centres de culte islàmic, deu dels quals al Segrià, segons les últimes dades publicades per la direcció general d’Assumptes Religiosos de la Generalitat. A la Segarra i l’Urgell hi ha tres mesquites a cada una, mentre que l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran no compten amb cap temple d’aquestes característiques, segons la mateixa estadística. En el conjunt de la geografia catalana, hi ha implantades 256 mesquites.

tracking