SEGRE

INFRAESTRUCTURES SEGURETAT

Adjudiquen el projecte del 'nou' accés a l'Escola Alba

Determinarà si construeixen una rotonda o un pas subterrani a la C-12 || Els pares demanen a la Paeria que millori el pàrquing

A l’encreuament de la C-12 d’accés a l’Escola Alba hi ha actualment una semirotonda.

A l’encreuament de la C-12 d’accés a l’Escola Alba hi ha actualment una semirotonda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat a l’empresa Proyectec SL l’assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu de millora de l’accés a l’Escola Alba per la carretera de Corbins (C-12), una obra molt reclamada pels pares a causa de la perillositat d’aquest encreuament. L’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) fa anys que reivindica la construcció d’una rotonda en aquest punt, a través de manifestacions i recollida de firmes, i també s’han aprovat mocions a la Paeria i la Diputació i una proposta al Parlament. No obstant, el projecte constructiu serà el que determini si aquesta serà l’opció final o bé s’opta per un pas subterrani. Una portaveu del departament va indicar ahir que preveuen que el projecte estigui redactat abans de l’estiu.

En l’actualitat, a l’encreuament davant l’Escola Alba hi ha una semirotonda i és habitual que s’acumulin els vehicles que volen girar cap a l’esquerra per entrar a l’aparcament annex al col·legi que va adequar la Paeria. Precisament, l’AMPA va demanar ahir a l’ajuntament de Lleida que “compleixi l’acord de lloguer que el curs 2014-2015 va establir amb aquest centre pel qual, com a arrendatària dels terrenys que s’utilitzen com a aparcament, es comprometia a fer-se càrrec de l’adequació i manteniment de l’espai”. Els pares asseguren que “mai ha estat objecte de manteniment”, de forma que la zona s’ha deteriorat i “espatlla els vehicles”. La Paeria, per la seua part, va afirmar no haver rebut cap queixa en aquest sentit i va remarcar que “va fer el pàrquing i paga mensualment l’arrendament”. Els pares diuen també que el consistori es va comprometre a millorar la porta d’accés i la megafonia del centre, i “ara per ara no ho ha portat a terme”.

tracking