SEGRE

La jutge arxiva la denúncia contra 3 joves d'Arran per arrencar plaques de carrers

A petició de la Paeria, que considera vial legalment tractar el tema amb una sanció per als joves segons la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana

Imatge dels jutjats del Canyeret de Lleida.

Imatge dels jutjats del Canyeret de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb l’informe de la Guàrdia Urbana i de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, va demanar a la jutgessa l’arxiu del procediment penal contra els joves que havien arrencat plaques de tres carrers de Lleida i el jutjat n’ha decretat el sobreseïment provisional i l’arxiu de les actuacions, segons ha informat aquest divendres la Paeria.

En el seu escrit, adreçat a la Jutge Titular del Jutjat d’Instrucció núm.3 de Lleida, l’ajuntament assenyala que és viable legalment tractar aquest assumpte aplicant la Llei Orgànica 4/2015 de 30 març de Protecció de la Seguretat Ciutadana (art. 37.13): “Els danys o el deslluïment de béns mobles o immobles d’ús o servei públic, així com de béns mobles o immobles privats en la via pública, quan no constitueixen infracció penal”.

El judici estava previst per al pròxim dimarts 28 de març.

Ros va exposar que aquesta mateixa llei s’ha aplicat ja a fets idèntics realitzats per tres persones el dia 20 de març, en què varen treure plaques de carrers en circumstàncies similars.

tracking