SEGRE

SUCCESSOS CÀRREGA POLICIAL

Accepta la indemnització de 82.000 € per perdre un ull per un cop de pilota

La Generalitat pagarà aquesta quantitat a un lleidatà que veu injust que altres afectats hagin percebut més || Va passar a Barcelona a la celebració d’una Champions

Imatge dels incidents en els quals un mosso va disparar la pilota de goma que va ferir Naval.

Imatge dels incidents en els quals un mosso va disparar la pilota de goma que va ferir Naval.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Naval, el jove lleidatà que va perdre un ull el 2009 per una pilota de goma llançada pels Mossos d’Esquadra, ha acceptat els 82.000 euros que la Generalitat li proposava com a indemnització, encara que la considera injusta perquè altres afectats han percebut més diners. Naval va rebre el cop quan es trobava en la celebració de la victòria del Barça a la Champions del 2009 a Barcelona. Mentre estava amb un amic al carrer Unió de la capital catalana va rebre l’impacte, que li va causar la pèrdua total de l’ull. La comissió jurídica de la Generalitat li ha reconegut que hi va haver una acció negligent per part dels Mossos i Naval accepta que la conselleria d’Interior l’indemnitzi amb 82.000 euros. Però aquesta quantitat és un 25% menys del que el jove reclamava, ja que Interior estima que el jove tenia part de culpa a l’estar una zona en la qual es produien aldarulls. “Jo en aquell moment tenia 24 anys, vaig anar a la celebració del Barça i em va trucar una amiga per prendre alguna cosa. Quan vam agafar el carrer Unió vam veure un mosso que va disparar una pilota de goma i vaig notar un impacte”, explica Naval a aquest diari. Era el 28 de maig del 2009, Naval acabava la carrera d’enginyer i nega que en cap moment participés en els aldarulls que van provocar l’actuació policial. Els fets van quedar sense culpables per la via penal ja que, malgrat que l’Audiència de Barcelona va apreciar que hi podia haver delicte, no es va poder identificar el mosso que va llançar la pilota. Això deixava a Naval només la via administrativa per poder reclamar pels danys causats.

Jordi Naval: “M’hauria agradat que es jutgessin els fets”“Em debatia entre reclamar una indemnització més gran, com han fet altres persones que també han patit els mateixos danys, o deixar-ho com està. El que vull realment és girar full”, va assenyalar el jove, al qual conselleria d’Interior va demanar perdó en privat. “Això sí, m’hauria agradat que hi hagués hagut un judici per poder aclarir els fets, però no ha pogut ser. El que seria just és que no m’hagués passat el que em va passar”, assenyala. Naval és un dels impulsors de l’associació Stop Bales de Goma, al costat d’altres perjudicats com Òscar Lapuente, Nicola Tanno o Jordi Sallent. El jove lamenta que altres casos més mediàtics, com el d’Ester Quintana, han rebut més atenció, però ara, vuit anys després, l’únic que vol és seguir amb la seua vida. En el cas de Quintana, l’Audiència de Barcelona va absoldre l’any passat els dos mossos acusats de deixar-la bòrnia en una manifestació el 2012, després de concloure que la va poder ferir una pilota o un projectil de precisió però no es va poder determinar qui va disparar. La Generalitat la va indemnitzar amb 260.000 euros.

tracking