SEGRE

ECONOMIA IMPAGAMENT

Empreses i particulars deuen més d’un milió a la Paeria per obres

Treballs que executa el consistori de manera subsidiària, molts dels quals demolicions d’edificis, i després reclama || Alguns dels expedients es remunten al 1998

Imatge de la demolició de l’excés d’altura d’un edifici de Prat de la Riba.

Imatge de la demolició de l’excés d’altura d’un edifici de Prat de la Riba.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Empreses i particulars deuen a la Paeria 1,09 milions d’euros en concepte d’obres subsidiàries. Això suposa treballs urbanístics, molts dels quals demolicions d’edificis, que el consistori va assumir directament al no fer-ho els afectats i als quals va passar posteriorment la factura corresponent, que no van abonar. Per aquesta raó, el consistori els reclama l’import per via de constrenyiment. Alguns dels particulars eren en el seu moment els administradors d’empreses que han fet fallida i l’ajuntament els reclama ara el deute corresponent.

En concret, l’àrea municipal d’Economia té actualment comptabilitzats 186 expedients, alguns dels quals es remunten fins i tot als anys 1998, 2000 o 2002. Així mateix, un bon nombre corresponen a obres subsidiàries al Centre Històric, com per exemple les corresponents a demolicions executades com a conseqüència d’un enfonsament a Tallada/Boters el 2012. No obstant, reclama també gairebé 40.000 euros per una demolició per excés d’altura a Prat de la Riba, i diverses quantitats per treballs urbanístics a Pardinyes, Balàfia, Cappont i fins i tot en alguna partida de l’Horta. Al llistat de deutors figura també la Generalitat, per obres de reparació de l’edifici de Magisteri que daten del 2010 i el 2012 i sumen 14.000 euros, que el consistori va ordenar al Govern anys abans de ser demolit.

També hi apareix alguna entitat bancària i immobiliàries i alguns dels imports reclamats corresponen a treballs per tapiar habitatges que havien tingut okupacions vandàliques.

tracking