SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Comencen les obres per unificar l’escola Torre Queralt del Secà en un únic edifici

Adequació de les aules d’educació infantil al centre que fins l’any passat era el Terres de Ponent

Un operari treballant a l’escola Torre Queralt.

Un operari treballant a l’escola Torre Queralt.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensenyament ja ha iniciat les obres per unificar l’escola Torre Queralt del Secà de Sant en un únic edifici, després d’atendre la petició de la comunitat educativa, que no veia operatiu mantenir les dos seus tres cursos com havia planificat inicialment el departament. Aquest curs, el centre ja té una direcció única, però els estudiants estan repartits en dos seus, de manera que els més petits van al que fins l’any passat era el col·legi Ginesta (educació infantil i primer cicle de Primària) i els més grans, al que era Terres de Ponent.

Precisament en aquest últim edifici ha començat l’adequació d’aules a la planta baixa destinades a acollir els alumnes d’Infantil.

El director delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va detallar que està prevista la millora del revestiment interior, la calefacció i altres instal·lacions, així com l’aïllament acústic. A més, totes tindran lavabo propi. El projecte inclou canviar l’accés, que ara està a l’avinguda de Sant Pere, per augmentar la seguretat. Així, Ensenyament obrirà una nova porta en una plaça lateral.

Amb el trasllat dels alumnes a la seu única de l’escola Torre Queralt, quedarà alliberat l’antic col·legi Ginesta, que el pròxim curs es destinarà a institut. No obstant, naixerà sota la fórmula d’institut escola, fet que suposa que els dos centres tindran una línia pegadògica continuista perquè els nens que comencin P-3 al barri hi acabin també la Secundària.

El mes de setembre s’estrenarà també l’institut d’Alpicat i s’augmentaran grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida ciutat, al Terres de Ponent de Mollerussa i també a Guissona. En aquest últim, Ensenyament instal·larà un mòdul prefabricat de vint metres quadrats i està prevista una ampliació del centre amb una inversió de 200.000 euros. Ja s’ha adjudicat la direcció d’obra i s’han obert les ofertes per a la redacció del projecte.

Jornada sobre els reptes educatius del segle XXIL’Auditori Enric Granados va acollir ahir un congrés d’escoles Fedac que forma part del procés d’elaboració del nou projecte educatiu d’aquests centres (n’hi ha 24 a Catalunya, dos a Lleida i Guissona). En l’elaboració participen docents, alumnes i famílies i l’objectiu és abordar els reptes educatius del segle XXI. Al congrés van assistir més de sis-centes persones i els ponents van ser educadors d’aquestes escoles, María Acaso, que va parlar sobre “pedagogies transparents” i David Bueno, sobre “la neurociència en educació”.

Un operari treballant a l’escola Torre Queralt.

Un operari treballant a l’escola Torre Queralt.

tracking