SEGRE

COMERÇ BOTIGUES

Grans superfícies embussades

Diversos projectes comercials de gran envergadura competeixen des de fa anys per ser el primer a obrir a Lleida, però cap ha aconseguit ara per ara començar obres || La falta d’adequació al planejament obliga a fer llargs tràmits que exigeixen consensos difícils i els retarda

Grans superfícies embussades

Grans superfícies embussades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Els projectes comercials entren molt forçats des del punt de vista urbanístic. Els formats i tendències actuals no quadren amb el que està previst. Canviar-ho exigeix tràmits i grans consensos. També hi ha hagut una crisi molt forta, les empreses no han volgut invertir durant un temps i ara que algunes es veuen més fortes l’urbanisme no els acompanya”, admet el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa. El format de gran magatzem vol grans solars molt cèntrics. El Corte Inglés els va buscar durant un temps, sense èxit. Al de centre comercial, va destacar Larrosa, la Paeria li reclama també “la màxima centralitat possible” per reforçar els pols existents.

Ara, l’ajuntament aposta per potenciar els parcs de mitjanes superfícies, amb la proposta de Torre Salses sobre la taula. “Aquestes botigues no volen anar soles, sinó agrupades, la qual cosa requereix una mínima planificació urbanística per ordenar la seua convivència pacífica amb l’entorn residencial. Té sentit per millorar el mix comercial, però genera distorsions des del punt de vista paisatgístic i de la mobilitat”, va assenyalar. Aquest és el problema que la Paeria veu al sector comercial que ha crescut en els últims anys, Copa d’Or, on després de proliferar diverses grans implantacions, ara és reticent a la de Leroy Merlin.

Grans superfícies embussades

Grans superfícies embussades

Grans superfícies embussades

Grans superfícies embussades

tracking