SEGRE

TRIBUNALS

Demanen dos anys i mig de presó per al 'fals amic' per una altra estafa

L’Audiència el jutjarà demà per enganyar una dona perquè li entregués 350 euros en metàl·lic || Hauria comès desenes d’estafes en els últims mesos

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà demà l’home conegut com a fals amic per un delicte continuat d’estafa, pel qual el Ministeri Públic exigeix que se’l condemni a dos anys i mig de presó i al pagament d’una multa de 4.800 euros. Fins ara, l’acusat, de 38 anys i que respon a les inicials R.A.S.C., ha anat acumulant sentències i denúncies per presumptes estafes a desenes de persones a la ciutat de Lleida, un càstig que no ha passat de suposar multes econòmiques.

Tanmateix, la reincidència l’ha portat a asseure’s demà davant del tribunal de l’Audiència Provincial per un delicte continuat d’estafa, que està tipificat pel Codi Penal amb penes de fins a sis anys de presó. En aquest cas, se’l jutja per un sol episodi, ocorregut l’1 de setembre del 2016. Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, els fets van ocórrer a la una del migdia, a l’avinguda del Segre, quan l’acusat, “amb ànim d’enriquiment injust”, es va atansar a la víctima. El sospitós li va fer creure que eren família i la va informar sobre la mort de la seua mare a Barcelona i les seues dificultats econòmiques per viatjar fins a la capital catalana per assistir a l’enterrament. Segons el fiscal, la víctima, “moguda per la falsa història de l’acusat i sota la creença de la relació de parentiu amb ell”, va accedir a entregar-li 350 euros en metàl·lic.

L’acusat es va fer passar per familiar de la víctima i li va donar 350 € per anar a l’enterrament de la mare

Per aquests fets, la Fiscalia considera que l’acusat és autor d’un delicte d’estafa i demana que se li imposi una condemna de dos anys i mig de presó, al ser condemnat anteriorment almenys cinc vegades més per fets similars. Així mateix, demana que pagui una multa de 4.860 euros i que indemnitzi la víctima amb 350 euros més interessos.

Aquesta estafa es va cometre l’any passat, però el fals amic ha estat actiu en els últims mesos, ja que ha estat denunciat per la Guàrdia Urbana al ser alertada per diverses víctimes. La seua zona d’actuació se centra a Lleida ciutat.

Una trentena de denúncies i cinc condemnes en només sis mesos L’home conegut com a fals amic acumula desenes de denúncies i diverses condemnes per estafa. Segons la Fiscalia, només l’any passat va ser condemnat cinc vegades en sis mesos per enganyar veïns de Lleida fent-los creure que es coneixien perquè li entreguessin diners. El 2016, els Mossos d’Esquadra van registrar una trentena de denúncies, encara que hi ha víctimes que acaben per no posar el cas en mans de la Policia per la vergonya que els genera haver de reconèixer que han caigut o han estat a punt de caure en l’estafa. El modus operandi sempre és el mateix: recull informació sobre les víctimes, es presenta amb un nom fals, els explica suposats records mutus i els comenta que té dificultats econòmiques i que necessita anar a Barcelona o necessita diners per a medecines.

tracking