SEGRE

SERVEIS SOCIALS

La Guàrdia Urbana vigila el local de la Mariola per evitar més aldarulls

Després que els treballadors socials hagin denunciat insults i amenaces de membres de Mariola en Moviment || Des de divendres i durant almenys trenta dies

Vigilància més efectiva ■ Inicialment, la Paeria va decidir que la Urbana passés periòdicament pel local social, però, al no remetre els aldarulls, hi ha posat un servei fix.

Vigilància més efectiva ■ Inicialment, la Paeria va decidir que la Urbana passés periòdicament pel local social, però, al no remetre els aldarulls, hi ha posat un servei fix.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents de la Guàrdia Urbana vigilen des de divendres passat el local social de la Mariola en horari d’atenció al públic per evitar nous aldarulls entre treballadors i acompanyants dels usuaris de serveis socials, després que en les últimes setmanes els primers hagin denunciat continus insults i amenaces per part de membres de Mariola en Moviment. La presència policial, que va ser pactada entre l’equip de govern i els treballadors socials, és una mesura provisional per calmar el clima de tensió. La previsió inicial és que aquest servei es mantingui durant trenta dies en horari d’atenció al públic.

En aquest sentit, divendres els treballadors socials van estar a punt de plantar-se com a mostra de protesta contra les formes d’“un membre de Mariola en Moviment, no de tot el col·lectiu”, però van acabar desistint per no perjudicar els usuaris, segons van apuntar fonts sindicals.

Per la seua part, la Paeria va assenyalar que la causa del retard no va ser en cap cas per aquesta possible acció, sinó “perquè els agents de la Urbana no havien arribat a les instal·lacions per garantir la presència policial”. Fonts sindicals van destacar que, a part d’haver de suportar insults, l’atenció a la resta dels usuaris també es veu afectada per l’assetjament d’algun membre de Mariola en Moviment als treballadors.

Per la seua part, David Salcedo, un dels portaveus de l’entitat, va indicar ahir que veu “sobreactuació” en la presència de la Urbana. Així mateix, va reiterar que l’entitat lluita per la dignitat de les persones vulnerables del barri i no contra cap treballador municipal.

“Les nostres reivindicacions van contra els responsables polítics”, va dir. En aquest sentit, va indicar que l’amenaça de vaga és una prova que els serveis socials estan col·lapsats de treball. Tanmateix, va apuntar que “no tolerem que facin xantatge als usuaris dient que si confien en Mariola en Moviment perdran el Pirmi o altres ajuts”.

L’entitat va presentar una instància a la Paeria per saber per què el protocol prohibeix l’entrada d’acompanyants a les reunions.

tracking