SEGRE

POLÍTICA LLEURE

La Paeria rebutja validar el pla de seguretat de la discoteca Biloba

Assegura que correspon fer-ho a la Generalitat, que ja va dir que no li tocava || A poc més d’un mes per a l’obertura del recinte, prevista a primers de maig

Vista aèria de la discoteca Biloba, al polígon Neoparc.

Vista aèria de la discoteca Biloba, al polígon Neoparc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha rebutjat homologar el pla d’autoprotecció de la discoteca Biloba del polígon Neoparc, un tràmit necessari perquè la seua llicència tingui validesa. L’àrea municipal de Protecció Civil va emetre informes desfavorables no pel contingut del pla, sinó perquè considera que la llei deixa molt clar que la competència per validar-lo correspon a la Generalitat. L’ajuntament assegura que, segons el decret 30/2015, correspon al Govern dur a terme aquest tràmit a “les instal·lacions desmuntables o de temporada amb capacitat o aforament igual o superior a 2.000 persones”.

Biloba, que es va estrenar el juliol passat, obre tan sols durant la temporada d’estiu. No obstant, la Generalitat discrepa i ja va rebutjar fa uns mesos assumir aquest tràmit, al·legant que no era competència seua, sinó municipal.

L’empresa ha demanat rebaixar el cànon perquè la superfície de la concessió és menor de la que consta

Mentrestant, la discoteca té previst obrir a començaments de maig, d’aquí a poc més d’un mes. Però per poder fer-ho ha d’aconseguir l’homologació del pla d’autoprotecció, ja que la llicència d’activitat està condicionada a aquest tràmit. La temporada passada se li va permetre obrir acreditant la presentació de la sol·licitud, ja que la llei dóna un termini de sis mesos per a l’homologació. Ara haurà de decidir si torna a presentar el document o algun recurs administratiu.

La Generalitat i l’ajuntament mantenen una discrepància més profunda pel que fa a la legalitat de la llicència, que ha portat la conselleria d’Empresa a presentar un contenciós al jutjat. Reclama que es revoqui el permís a la discoteca perquè considera que infringeix la normativa de seguretat a causa de la proximitat als dipòsits de combustible de la CLH.

Sense acord per modificar el contracte de The Hill Els grups municipals de la Paeria van mantenir ahir una reunió per tractar sobre la modificació del contracte amb la discoteca de Gardeny, The Hill, que ha sol·licitat alterar la durada de la concessió fins al setembre del 2019, al·legant que no va poder obrir el 2015 pel retard en l’adjudicació del contracte. Aquesta petició afecta el pagament del cànon d’aquella primera temporada (294.000 €), que l’empresa no ha abonat –ho té recorregut judicialment– i la Paeria li reclama. Tanmateix, i malgrat que els grups del PDeCAT, ERC i el Comú van presentar una petició al govern municipal perquè l’acceptés, tot sembla indicar que la Paeria deixarà que sigui el jutge qui ho decideixi. Diversos grups van explicar que esperen informes jurídics i que veuen viable que la concessió acabi al setembre en lloc del juliol, com està fixat ara, per no partir la temporada pel mig, però que l’empresa ha de complir les seues obligacions quant al pagament del cànon. Deu el del 2015 i està pagant a terminis el del 2016, encara que el fraccionament no està validat per la Paeria. A més, l’empresa, segons va confirmar un portaveu, sol·licita ajustar la concessió a la superfície realment disponible per a l’activitat –asseguren que és menor a la que fixa el contracte– i rebaixar el cànon proporcionalment.

tracking