SEGRE

LLEURE

Els amos de Biloba demanen a la Paeria que rescindeixi la concessió a la disco de Gardeny

Afirmen que la seua competidora no paga el cànon de 294.000 euros anuals || Els empresaris de The Hill sostenen que estan en termini i reclamen reajustar el contracte al no poder obrir l’estiu del 2015

Vista aèria de la part del turó de Gardeny on s’ubica el complex de lleure The Hill.

Vista aèria de la part del turó de Gardeny on s’ubica el complex de lleure The Hill.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Blurenting Catalonia, propietària de la discoteca Biloba del polígon Neoparc, ha presentat un requeriment davant de l’ajuntament de Lleida per reclamar que rescindeixi el contracte de concessió a la seua principal competidora, la discoteca de Gardeny The Hill, gestionada per la firma Ágora del Este. Argumenten que no ha liquidat el pagament del cànon que preveu el contracte de concessió d’aquest espai, fixat en 294.000 € a l’any. Blurenting va preguntar primer a l’ajuntament si havia cobrat el cànon i al no rebre resposta ha presentat aquest requeriment.

Fonts municipals van indicar que estudiaran la petició i que encara tenen termini per respondre. També s’han personat com a part interessada en el contenciós obert per Ágora del Este contra la Paeria per la discrepància sobre la interpretació del contracte i el pagament del cànon del primer any. Blurenting va participar en el concurs per a la concessió d’aquest espai, però va ser exclosa per un error en la seua oferta. Després va promoure un altre complex al costat de l’Ll-11, que també ha estat posat en dubte per la Generalitat per la proximitat a la CLH i que té pendent d’aprovació el pla d’autoprotecció (vegeu SEGRE d’ahir). Per la seua part, Ágora del Este va rebutjar valorar l’actuació dels seus competidors, però va assegurar que no hi ha impagament. El cànon del 2015 va ser suspès cautelarment pel jutge, a l’estar en litigi, però la suspensió va ser anul·lada al no presentar un aval per aquesta quantitat. La Paeria ha tornat a reclamar el pagament, però l’empresa encara està en termini per efectuar l’abonament o recórrer. El cànon del 2016 l’estan pagant a terminis, van afegir.

L’empresa defensa que no reclama cap tracte de favor ni pagar menys del compromès, sinó que només volen treballar i liquidar quatre temporades completes. El retard en la resolució del concurs va fer que el contracte de concessió es firmés el 10 de juliol del 2015, cosa que va fer inviable obrir el primer estiu. De fet, no van obtenir llicència fins al 22 de juny de l’any següent. És per això que Ágora del Este ha demanat en diversos escrits dirigits al ple de la Paeria que accepti reajustar el contracte perquè el seu inici sigui el 2016 i acabi el setembre del 2019, després de quatre temporades completes. Això compotaria l’anul·lació del cobrament del cànon del 2015. Creuen que la llei està del seu costat –han presentat un informe jurídic que ho avala– i esperen la resposta de la Paeria.

tracking