SEGRE

TRIBUNALS

Els Mossos atribueixen desenes de denúncies al 'fals amic' de Lleida

Va ser jutjat ahir a l’Audiència Provincial per estafa i la Fiscalia va demanar dos anys i mig de presó || La víctima li va donar 350 euros creient que era un cosí seu

L'acusat durant la celebració del judici a l'Audiència Provincial de Lleida.

Els Mossos atribueixen desenes de denúncies al 'fals amic' de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra tenen obertes 25 diligències contra l’home conegut com el fals amic, que ahir va ser jutjat per l’Audiència de Lleida per un delicte d’estafa, i li atribueixen moltes estafes més. La Fiscalia sol·licita per a ell una pena de dos i mig de presó per estafar una dona l’any passat fent-li creure que era un cosí seu i aconseguir que li donés 350 euros. Durant el judici, l’acusat, R.A.S.C., de 38 anys, va admetre que es va trobar amb la víctima i que li va dir que havia d’anar a Barcelona per cuidar un familiar. Davant de les preguntes de la fiscal, l’acusat va acabar confessant que demana diners pel carrer fent creure a la gent que el coneixen i que ho fa pels seus fills. “Els dic el primer que se m’ocorre”, va assegurar.

Per la seua part, la denunciant va explicar que el dia dels fets, l’1 de setembre del 2016, quan estava per l’avinguda del Segre el va abordar un noi i li va preguntar si el coneixia. “Pensa-ho bé perquè tu saps qui sóc”, va dir. La víctima va assenyalar que llavors va creure que era un cosí seu que feia temps que no veia i que li va fer molta il·lusió tornar a veure. “Em va explicar que havia mort la seua mare i que havia d’anar a Barcelona per al funeral. Que no tenia diners per al seu bitllet de tren, les seues filles i la seua dona”. Creient que es tractava d’un familiar, la dona va accedir a anar al banc i treure la quantitat que li demanava, 350 euros, però que després va tenir dubtes i que efectivament va comprovar que havia estat enganyada.

La Fiscalia rebaixa la multa que demana a l’acusat de 4.860 a 810 euros al reconèixer part de l’estafa

En el judici també va declarar una de les agents dels Mossos d’Esquadra que investiguen els casos del fals amic i va assenyalar que fa temps que li segueixen la pista. En aquest sentit, va dir que els casos que els arriben són “exagerats” i que l’home sempre actua de la mateixa manera, amb la falsa història que el seu pare està malalt a Barcelona i no té diners per al tren. Són les mateixes víctimes les que acaben proporcionant-los dades personals que l’ajuden a continuar amb l’engany.

La Fiscalia va mantenir la seua petició de dos anys i 6 mesos de presó i va recordar que l’acusat ja ha estat condemnat en cinc ocasions pel mateix tipus d’estafa.

tracking