SEGRE

SEGURETAT

La Urbana perd 25 agents en set anys al no cobrir-se totes les baixes

La limitació imposada pel Govern central redueix un 10% els seus efectius || L’avanç de la jubilació als 60 per als urbans pot disparar la necessitat de personal

Membres de la Guàrdia Urbana, durant la tradicional parada de Santa Celília.

La Urbana perd 25 agents en set anys al no cobrir-se totes les baixesSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha perdut al voltant del 10 per cent de la plantilla en els últims set anys al no poder cobrir la Paeria totes les vacants que es produeixen, fonamentalment per jubilacions, a causa de les limitacions imposades pel Govern central en matèria d’ocupació pública. Segons les dades facilitades per assistents a la reunió de la taula de la Guàrdia Urbana celebrada dimarts, el 2009 comptava amb 242 efectius, mentre que ara n’hi ha 217. D’altra banda, en la reunió també es va analitzar l’impacte que pot comportar l’entrada en vigor, prevista cap al pròxim estiu, d’un decret que permetrà avançar la jubilació dels policies locals als 59 o 60 anys sempre que hagin cotitzat un mínim de 35 anys en aquest cos.

Aquesta mesura va ser acordada al gener pel ministeri d’Ocupació i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que representa les corporacions locals, amb el compromís per part del primer que es faria efectiva al juny o al juliol, tot i que encara falta per determinar les condicions.

La regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, va responsabilitzar de la pèrdua d’agents en els últims anys les restriccions establertes pel ministeri d’Hisenda per reposar les baixes. Malgrat això, Mestres va destacar que han anat convocant algunes places (han sigut dos per any) i que també han fet promocions internes per a càrrecs intermedis com caps i sergents. “Hem fet un esforç impressionant”, va afirmar.

Pel que fa al possible augment del nombre de baixes en els propers anys a l’anticipar-se l’edat de jubilació, va dir que estan a l’espera tant del decret com de les directrius de la FEMP, la Federació de Municipis de Catalunya i la Generalitat una vegada entri en vigor. A més, va indicar que caldrà veure el marge de maniobra que concedeix el Govern central en la taxa de reposició. Altres fonts també van apuntar que és possible que l’aplicació de l’avanç de la jubilació es faci de forma gradual perquè no hi hagi problemes de falta d’efectius en les policies locals

Assistència psicològica

D’altra banda, UGT i CCOO van demanar la creació d’un gabinet psicològic que pugui atendre els agents de forma individualitzada i confidencial. Segons els sindicats, la corporació ho va acceptar i va especificar que per a això activarà un conveni ja existent amb la Generalitat.

UGT i CCOO diuen que aquest descens ja afecta els serveis Els sindicats CCOO i UGT, en un comunicat conjunt enviat als treballadors després de la reunió de dimarts, asseguren que el descens del nombre d’agents, combinat amb la creació de noves seccions dins del cos, “fa que cada vegada sigui més difícil conciliar la vida familiar i disfrutar de les festes que tenim, a banda de crear inseguretat als companys que estan al carrer”. Diuen que aquesta situació també afecta la resta de la Paeria, però que buscaran solucions específiques per a la Policia Local.

tracking