SEGRE

URBANISME ZONA ALTA

Demanen reobrir al trànsit Ricard Viñes des de Bisbe Ruano

Veïns i comerciants de la zona, per recuperar la que va ser una “artèria” de la ciutat || Campanya de recollida de firmes

Vista del tram per a vianants del carrer Bisbe Ruano, amb la plaça Ricard Viñes al fons.

Vista del tram per a vianants del carrer Bisbe Ruano, amb la plaça Ricard Viñes al fons.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comerciants i veïns del carrer Bisbe Ruano, un tram del qual és per a vianants des de la remodelació de la plaça Ricard Viñes, demanen canvis pels inconvenients que això genera des d’un punt de vista de mobilitat i de connexió amb altres zones de la ciutat. Per això, estan preparant accions per plantejar a la Paeria que torni a reobrir al trànsit Bisbe Ruano fins a la rotonda de Ricard Viñes, després de comprovar que hi ha un consens majoritari entre els residents i propietaris de negocis de la zona. “Ja no passen ni busos ni taxis, per a la gent gran és incòmode. Abans, Bisbe Ruano era una artèria principal de la zona per a residents i forans que visitaven Lleida i ara el tram és mort. Prova d’això és que molts negocis de la plaça Ricard Viñes han canviat d’amos en els últims anys”, explica una veïna.

Diversos afectats es van reunir recentment i preveuen començar aviat una recollida de firmes per unir forces a favor de reobrir el carrer al trànsit. “Per recórrer amb cotxe el que serien cinquanta metres en línia recta, he de fer una volta de més d’un quilòmetre”, apunta un altre resident. Amb l’objectiu de resoldre els problemes de mobilitat i tornar “la vida” a aquest tram, proposen treure l’estructura voluminosa al costat de la rampa d’accés al pàrquing, que veuen excessiva, i canviar l’accés de vianants, ara de ferro, per un de vidre per donar més amplitud a la plaça. “Aquest tram de Bisbe Ruano podria convertir-se en una zona 30 de velocitat reduïda, mantenint la prioritat per als vianants. És una llàstima la barrera arquitectònica afegida”, assenyala la propietària d’un establiment ubicat a escassos metres de l’àrea. L’associació de comerciants de la Zona Alta també dóna suport a la iniciativa, a la qual s’han afegit diversos veïns.

Queixes perquè no passen ni busos i perquè Bisbe Ruano ha perdut activitat des que és per a vianants

El disseny de la plaça, obra de l’arquitecta Benedetta Tagliabue i que ha tingut tant defensors com detractors, ja ha motivat altres reclamacions durant aquests anys, com la incomoditat dels bancs o la gespa en forma de laberint, que va ser substituïda per formigó verd al no arrelar bé. Val a recordar que el projecte inicial de reurbanització de la plaça sí que preveia connectar Bisbe Ruano amb Balmes amb un carril en part per a vianants pel lateral, però al final no es va fer.

tracking