SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

L’ampliació de la Perpetu Socors, el 2018 i amb 10 milions d’inversió

Prèviament enderrocaran l’edifici annex adquirit que, sumat al Policlínic, doblarà la superfície i ampliarà serveis || Tindrà UCI i Urgències pediàtriques

Vista de la maqueta de la nova clínica Perpetu Socors, amb l’àrea ampliada a la dreta.

Vista de la maqueta de la nova clínica Perpetu Socors, amb l’àrea ampliada a la dreta.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres d’ampliació de la clínica Perpetu Socors

propietat de la companyia Asisa

s’abordaran a començaments del 2018, després de demolir l’edifici annex ubicat al mateix carrer Bisbe Meseguer que va adquirir al novembre, i també inclourà la integració de les dependències del Policlínic, comprades fa dos anys i l’accés principal de les quals és a Alcalde Sol.

Així ho va explicar ahir el gerent del centre, Xavier Sanuy, que va indicar que la inversió prevista ascendirà als 10 milions d’euros i permetrà multiplicar per tres la superfície de l’àrea d’Urgències i de la quirúrgica (que tindrà cinc quiròfans, en lloc dels tres actuals) i doblarà l’espai destinat a consultes.

“Serà una ampliació integral, perquè es connectaran els tres edificis, la qual cosa implicarà el canvi d’ubicació d’alguns serveis, com les consultes externes, que passaran de la primera a la cinquena planta. Durant les obres, no es veurà afectada ni l’activitat quirúrgica, ni l’hospitalària, ho garantim”, va subratllar.

La nova Perpetu Socors comptarà amb una Unitat de Cures Intensives (UCI) i amb una àrea específica i separada d’Urgències Pediàtriques, amb una atenció a neonatologia més potent. També tindrà dos sales de parts, quan ara només n’hi ha una, i s’ampliarà l’àrea de Radiologia. “Podrem atendre patologies i procediments de més complexitat”, que aniran acompanyats amb una gradual incorporació de més professionals a mesura que vagi augmentant l’activitat assistencial, va dir Sanuy. Actualment, 120 professionals treballen a la clínica. Quant al calendari previst d’obres, va estimar que es prolongarien més o menys un any i que després s’abordarà l’equipament de les diferents àrees. A finals de gener, ja van entregar a la Paeria l’avantprojecte de la nova clínica, del qual esperen aprovació, i paral·lelament treballen amb el projecte tècnic.

tracking