SEGRE

CULTURA

L'Horta s'omple de cançons

Vuit-centes persones de 31 cors de tota Catalunya actuen a les partides de Bustènit, Rufea, Mariola, Copa d’Or i Grenyana

L’Horta s'omple de cançons

L’Horta s'omple de cançonsLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Horta de Lleida ha ressonat avui amb les cançons de vuit-cents cantors de 31 cors vinguts de tota Catalunya, en el marc de la iniciativa Lleida Canta, organitzada per la Coral Maristes Montserrat, la Federació Catalana d’Entitats Corals, la Paeria i la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida. El dia ha començat amb un esmorzar conjunt al Mercat Central de Fruites i Verdures, des d’on els cantors s’han desplaçat a les partides de Bustènit, Rufea, Mariola, Copa d’Or-Sot de Fontanet i Grenyana. Han cantat al costat d'arbres fruiters, en magatzems plens de ‘palots’, al costat d’una ermita i davant una típica torre de l’Horta, entre altres espais. I entre cançó i cançó, actors de l’associació Hangar de Magraners han representat, a sobre de la carreta d’un tractor, escenes de la història de l’Horta des de l’època musulmana. La jornada ha acabat al Mercat Central amb un cant conjunt, a quart veus, de la cançó “Som de l’Oest”, dirigida pel seu autor David Esterri, que ja s’ha convertit en l’himne del Lleida Canta.

Francesc Balcells, membre de la comissió organitzadora, ha destacat l’èxit de participació en l’activitat i ha anunciat que el proper any Lleida Canta es desplaçarà per primera vegada fora de la província i se celebrarà al Delta de l’Ebre. Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha subratllat la importància d’activitats com aquesta per a “revaloritzar l’Horta i convertir-la en un pol d’atracció també des del punt de vista cultural”.

tracking