SEGRE

POLÍTICA PLE

La Paeria pagarà les factures pendents d’aquí a un mes

L’any passat, els proveïdors van cobrar més tard || L’alcalde afirma que el ple va aprovar “totes les propostes del govern”

L’alcalde, divendres entrant al saló de plens.

L’alcalde, divendres entrant al saló de plens.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aprovació en el ple de divendres del reconeixement de crèdit del 2016 per un import d’1,5 milions i la modificació del pressupost d’aquest any permetran als proveïdors amb factures pendents cobrar-les en un mes. L’alcalde, Àngel Ros, va indicar que la Paeria podrà pagar-les després de la ratificació en el ple de l’abril, després d’un mes d’exposició pública. L’any passat, en canvi, van haver d’esperar un mes més a cobrar perquè el reconeixement de crèdit no va ser aprovat a la primera. Aquesta vegada va tenir llum verda amb el suport de C’s i l’abstenció de PDeCAT i PP. Ros va recalcar que la meitat de l’import pendent correspon a una sola factura d’Eysa (800.000 euros) i una altra gran part, a “les companyies d’electricitat i gas per consums de final del 2016 facturats a començaments d’aquest any”. La primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, va precisar que són tres-centes les factures pendents, davant de les set-centes de l’exercici passat. L’alcalde va dir que en el ple “va quedar demostrat que un govern en minoria és compatible amb aprovar temes que interessen a la ciutat”, i va destacar que van ser aprovades “totes les propostes de l’equip de govern”. Va incidir també que “som l’ajuntament de l’Estat que més dóna suport a l’escola pública”.

Nova distinció a l’ajuntament per l’elevada transparènciaLa Paeria és de nou un dels ens locals catalans que ofereixen més transparència al superar el 95% de qualificació, la qual cosa representa revalidar el Segell Infoparticipa. L’alcalde, Àngel Ros, va destacar que aquesta distinció representa superar amb nota per tercer any consecutiu l’avaluació del Mapa Infoparticipa, que impulsa el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ros va indicar que mantindran la línia de potenciar la transparència municipal i els processos participatius.

tracking