SEGRE

OCUPACIÓ FUNCIONARIS

Volen jubilació anticipada per a funcionaris de presons

Reunió del sindicat CSIF Lleida amb ERC

Un moment de la reunió per presentar la proposta.

Un moment de la reunió per presentar la proposta.CSIF LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat CSIF Lleida ha presentat aquesta setmana a ERC una proposta sobre jubilació anticipada i segona activitat per a treballadors públics del departament de Justícia. La iniciativa pretén ser una solució, per exemple, per a funcionaris del sistema penitenciari català, on, assegura el sindicat, és necessari un canvi generacional.

Van ser rebuts pel senador per Lleida Miquel Àngel Estradé, que va assegurar que “la jubilació anticipada i la segona activitat són drets dels treballadors públics, que en aquests anys de crisi han patit una càrrega de treball al no tenir cap tipus de reposició. Cal trobar solucions intel·ligents i imaginatives, que també permetin acabar amb l’elevat percentatge d’atur juvenil”.

A Lleida, tant el centre penitenciari de Ponent com el Centre Obert sumen un total de 420 treballadors públics i la previsió del sindicat és que en la pròxima dècada es jubilin cent cinquanta d’aquests empleats.

“La direcció general de Serveis Penitenciaris és conscient d’aquesta situació. El canvi generacional és una qüestió que afecta el conjunt del sistema penitenciari català”, asseguren des de CSIF Lleida.

tracking