SEGRE

EQUIPAMENTS

Les Basses cobren vida el cap de setmana

El parc segueix en decadència però desenes de persones l’utilitzen els dissabtes i diumenges per celebrar àpats campestres || Reclamen la instal·lació de lavabos, aigua corrent i més contenidors

La zona de les barbacoes estava d’allò més freqüentada.

La zona de les barbacoes estava d’allò més freqüentada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc de les Basses va ser durant dècades la platja dels lleidatans, però va entrar en decadència quan van començar a proliferar les piscines als barris, i va acabar tancant el 2003. Des d’aleshores està en desús, però els caps de setmana cobra vida al ser la zona elegida per desenes de persones per fer-hi àpats campestres.

Ahir, totes les barbacoes i les taules estaven ocupades i hi havia també grups dispersos per diversos punts del parc, amb barbacoes portàtils o menjar preparat. Fins i tot hi havia música ambiental: reggaeton i altres ritmes llatins a tot volum procedents d’un vehicle aparcat. Majoritàriament es tracta de persones d’origen estranger, de països de l’Est i llatinoamericans, que escullen les Basses per organitzar dinars familiars o d’amics i, fins i tot, aniversaris, com el Sergio, ucraïnès, que celebrava aquest diumenge el seu cinquantè aniversari al costat de persones d’origen lituà, letó i rus.

Alguns usuaris diuen que si hi hagués uns serveis millors es podria cobrar una entrada d’un o dos euros

Un altre grup originari de Romania també estava d’aniversari, mentre una quadrilla de joves de Lleida i poblacions veïnes cuinaven calçots i reconeixien que era la seua primera vegada a les Basses. Un altre grup va venir des de Fraga aconsellat per un amic i va dir que repetiria amb la família.

Això sí, tots van coincidir a reclamar millores al parc, sobretot la instal·lació de lavabos, aigua corrent i més contenidors per poder dipositar les escombraries. També veuen necessari reposar les taules que falten o que estan trencades i millores a les barbacoes.

De fet, la Paeria sol arranjar aquesta zona cada any just abans de Setmana Santa, ja que és un dels punts neuràlgics de Lleida el dia de la Mona. Algunes de les persones consultades es van mostrar fins i tot disposades a pagar un o dos euros per entrar al parc si tingués bons serveis.

Després que el projecte d’instal·lar-hi un parc temàtic dels Barrufets quedés en no res al caducar els drets, com ja va publicar aquest diari, la Federació d’Associacions de Veïns proposa destinar una partida aquest any per recuperar el parc a través dels pressupostos participatius. Un grup també recull firmes a Change.org.

Les claus  Estrena el 1958. Les Basses es van estrenar el 1958 i es van consolidar com el parc i les piscines de referència de Lleida. Als 90 va començar el declivi i l’ajuntament va tancar les piscines el 2003. Parc dels Barrufets frustrat. El projecte de la Paeria d’instal ·lar un Parc dels Barrufets ha quedat en no res al caducar el contracte firmat el 2014 amb l’empresa que gestiona els seus drets. Ara elabora un pla per definir els usos.

La zona de les barbacoes estava d’allò més freqüentada.

La zona de les barbacoes estava d’allò més freqüentada.LLEONARD DELSHAMS

tracking