SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Demanen sols 13 anys de presó per a l'home acusat d'esquarterar-ne un altre a la Mitjana

Fiscalia imputa homicidi i no veu acarnissament perquè la víctima va ser decapitada sent ja cadàver

Agents policials buscant restes de la víctima a la Mitjana i a Utxesa entre el juliol i l’octubre del 2011.

Agents policials buscant restes de la víctima a la Mitjana i a Utxesa entre el juliol i l’octubre del 2011.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El presumpte esquarterador de la Mitjana s’asseurà al banc dels acusats el proper mes de juny. La Fiscalia li demana prop de tretze anys de presó per haver matat i esquarterat el seu veí el juny del 2011. El Ministeri Públic l’acusa d’un delicte d’homicidi (dotze anys i mig) i d’un altre de profanació del cadàver (cinc mesos). No hi veu acarnissament perquè la víctima va ser decapitada quan ja era cadàver. També sol·licita dos anys de presó per al cunyat per encobriment, ja que el va ajudar a fugir d’Espanya després del crim.

Els fets van tenir lloc el juny del 2011 quan l’acusat, Cruz Javier de los Santos, un ciutadà dominicà de 39 anys, era veí de la víctima, de la mateixa nacionalitat i de 51 anys, en un immoble okupat del carrer Paer Casanovas de Lleida.

Segons la Fiscalia, la relació entre els dos era molt tensa, i va haver de mediar entre ells la Guàrdia Urbana el 24 de juny quan van mantenir una discussió en ple carrer per un tema de roba, en què es van llançar mútues amenaces. Segons la Fiscalia, la víctima va ser vista per última vegada cap a les 12 hores del 26 de juny del 2011, moment en què es va iniciar una discussió amb l’acusat a l’habitatge de l’home mort. La baralla va anar pujant de to i l’acusat, “amb ànim d’acabar amb la vida” de la víctima, li va assestar diverses punyalades i el va matar. Després, per desfer-se del cadàver, Cruz Javier de los Santos va arrossegar el cos per les escales fins al seu habitatge i el va portar a l’habitació, on el va esquarterar amb una serra, i va introduir les restes trossejades del cadàver en una maleta i bosses. La nit del 26 al 27 de juny, es va desplaçar fins a la Mitjana i va tirar les restes i la roba de la víctima al riu Segre. Les autoritats policials van trobar les primeres restes el 3 de juliol del 2011 al pantà d’Utxesa, i van continuar trobant parts de la víctima fins al 17 d’octubre d’aquell any, quan es va trobar el crani i roba tacada de sang de la víctima, així com un paper al seu nom. L’acusat es troba reclòs a la presó de Ponent des del setembre del 2015 després de ser extradit des de la República Dominicana.

Sis anys després del crim, un tribunal popular serà l’encarregat de jutjar els acusats a l’Audiència de Lleida del 19 al 23 de juny d’aquest any.

També jutjaran el seu cunyat per suposades ajudesal fugir del país L’acusat, després de desfer-se del cadàver de la víctima, va acudir a la seua germana i li va confessar els fets, per la qual cosa li va demanar ajuda i diners per fugir d’Espanya. Amb la mateixa intenció, va parlar amb la parella de la germana perquè li comprés un bitllet d’avió per a la República Dominicana i el cunyat va fer una reserva des d’un locutori del carrer Nord. Va ser la germana la que li va dir a la seua parella per què havia de fugir d’Espanya i, amb tot, van dur l’acusat amb el seu vehicle fins a l’aeroport del Prat, des d’on va sortir, el 29 de juny, a Santo Domingo. Dies després, van aparèixer les primeres restes de la víctima al riu Segre i a l’agost es va dictar una ordre de crida i cerca internacional, finalitzada al cap de 4 anys amb l’extradició de l’acusat. La Fiscalia també demana una indemnització de 120.000 € per al fill de la víctima.

tracking