SEGRE

TRIBUNALS

La Fiscalia vol que l'apunyalador neonazi vagi a un penal psiquiàtric

Les acusacions desisteixen de presentar recurs després de ser condemnat a 33 anys

Alejandro Ruiz durant el judici celebrat aquest any a l’Audiència.

Alejandro Ruiz durant el judici celebrat aquest any a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia vol que l’apunyalador neonazi ingressi en un centre psiquiàtric penitenciari després de ser condemnat per l’Audiència de Lleida a 33 anys de presó per cinc intents d’assassinat i un delicte d’incendi. Una setmana després de fer-se pública la sentència, sembla que la resolució no serà recorreguda davant del Tribunal Suprem per les parts a falta d’aclarir en l’execució si Alejandro Ruiz ingressarà en un psiquiàtric convencional o en un penal psiquiàtric. L’únic centre d’aquest tipus a Catalunya està a Terrassa, encara que Ruiz, que està pres ara a Saragossa, podria ingressar en un de similar de Picassent, a València.

Segons fonts judicials, el Ministeri Públic, que va sol·licitar que el jove de Logronyo fos condemnat a 81 anys de presó, no té previst recórrer la resolució, igual que les víctimes, que esperen un aclariment sobre les indemnitzacions. Per la seua part, l’advocat de la defensa assenyala que estudia si recorre o no.

Després de la celebració del judici entre finals de febrer i principis de març, l’Audiència de Lleida va condemnar Alejandro Ruiz a 33 anys de presó per haver apunyalat cinc persones en ple carrer el 22 de setembre del 2014. El tribunal li va aplicar l’agreujant de racisme ja que quatre de les víctimes eren d’origen estranger i el va condemnar per haver incendiat el seu pis abans dels atacs. Tanmateix, l’Audiència li va aplicar una circumstància eximent incompleta al considerar que el jove pateix una alteració psíquica, per la qual cosa considera que ha d’ingressar en un centre, sense especificar si ha de ser penitenciari, per rebre un tractament adequat per un període no superior als vint anys.

El tribunal també va considerar l’atenuant de confessió, ja que el jove va admetre els fets i es va entregar a la Guàrdia Urbana l’endemà dels atacs xenòfobs. Així mateix, l’agressor haurà d’indemnitzar amb 292.000 euros les víctimes, entre les quals s’inclou el fill menor d’una d’elles que va presenciar l’apunyalament de la seua mare.

Durant quinze minuts, aquest jove va causar el pànic als carrers de Lleida. Va sortir del seu pis a l’avinguda Rovira Roure i va atacar cinc persones, de les quals tres van córrer un risc vital si no haguessin estat ateses amb urgència. Després, va emprendre la fugida a peu fins a Balaguer i l’endemà va tornar a Lleida per entregar-se.

tracking