SEGRE

SERVEIS SOCIALS CAMPANYA DE LA FRUITA

La Paeria demana al Govern que l'alberg de Sant Anastasi cedeixi 30 places a temporers

Que tinguin feina però no allotjament, com a complement a les cent de Fundació Jericó || La Generalitat ho estudiarà, encara que assenyala que al juliol i al setembre aquest equipament juvenil està ocupat

El convent de Santa Clara acollirà de nou l’oficina d’atenció a temporers, com ja va fer el 2016.

El convent de Santa Clara acollirà de nou l’oficina d’atenció a temporers, com ja va fer el 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha sol·licitat a la Generalitat trenta places del seu alberg juvenil de Sant Anastasi -a la rambla d’Aragó- per allotjar del juliol al setembre temporers amb contracte de treball i a qui l’empresa o particular que els ocupa no pugui allotjar-los. Aquesta és una de les novetats del pla de l’ajuntament per atendre aquest col·lectiu durant la campanya de la fruita que preveu posar en marxa a mitjans de juny.

En cas de materialitzar-se la cessió, l’oferta complementaria les prop de cent places disponibles a la Fundació Jericó, que funciona com a alberg municipal (una trentena de places per a persones amb contracte i entre seixanta i vuitanta places al dia per als que busquen feina), segons les previsions.

El pla ofereix serveis d’alimentació, allotjament, dutxes i orientació laboral a aquest col·lectiu

Tanmateix, la Generalitat encara ha d’estudiar la proposta. “Derivarem la petició municipal a l’Agència Catalana de l’Habitatge. Durant els mesos de juliol i setembre l’alberg està ocupat per activitats i per estudiants, respectivament”, va indicar Joan Santacana, delegat de Benestar Social de la Generalitat. En aquest sentit, va subratllar que en tot cas aquesta alternativa seria temporal i va apuntar que l’ideal seria buscar una ubicació i solució definitiva. “Les empreses no sempre poden oferir allotjament als temporers que contracten, no és la seua obligació”, va indicar.

Per la seua part, el grup de la Crida per Lleida va tornar a reivindicar ahir la construcció d’un alberg municipal, que ofereixi una atenció integral a les persones excloses de l’habitatge i que estigui fora del Centre Històric, així com augmentar l’oferta de menjadors públics. “L’equip de govern no té la voluntat d’habilitar un alberg propi de temporers, sense barrejar-los amb els sense sostre, opta per la política dels pegats”, va criticar l’edil Francesc Gabarrell.

Per facilitar la mobilitat dels temporers que busquen feina, el pla també proposa un descompte del 77 per cent del títol d’abonament mensual, i queda el seu preu en 8,90 euros. Així mateix, com en la campanya passada, la Paeria ubicarà l’oficina única d’atenció social a l’antic convent de Santa Clara, que obrirà en horaris de matí, tarda i caps de setmana. En total, en el desplegament d’aquest any treballaran disset professionals entre treballadors i educadors socials, administratius i mediadors culturals, que atendran les necessitats bàsiques, d’aquest col·lectiu.

Val a recordar que la Paeria va atendre l’any passat 630 temporers, dels quals 468 van rebre allotjament i menjar a Jericó. Una cinquantena van dormir a la intempèrie en diferents ubicacions de la ciutat.

Les claus

  • Campanya 2017.  La Paeria preveu posar en marxa el dispositiu per als temporers des de mitjans de juny fins a finals d’agost. Hi treballaran disset professionals.
  • Allotjament. Com l’any passat, l’ajuntament preveu allotjar els temporers a l’hostal Jericó, que funciona com a alberg municipal. Ha demanat al Govern utilitzar trenta places de l’alberg juvenil de Sant Anastasi.
  • Altres serveis. En funció de les necessitats de cada temporer, s’ofereix allotjament, alimentació, dutxes, consigna, bugaderia i facilitats de transport.
  • Oficina d’atenció. El convent de Santa Clara funcionarà de nou com a punt d’atenció a temporers. 
tracking