SEGRE

La Paeria obre una nova línia d'ajuts de fins a 2.000 euros per a projectes empresarials

La iniciativa compta amb una dotació de 100.000 euros i prioritzarà la primera autoocupació, els col·lectius amb difícil reinserció laboral i els barris amb necessitats per dinamitar o promocionar el seu comerç

La presentació de la nova línia d'ajuts a empresaris a Lleida.

La Paeria obre una nova línia d'ajuts de fins a 2.000 euros per a projectes empresarialsA.L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha presentat aquest dijous la nova línia d’ajuts al teixit empresarial que té com a objectiu principal la creació d’ocupació a la ciutat. L’alcalde, Àngel Ros, ha explicat que aquesta nova línia s’ha elaborat basant-se en la proposta que va fer C’s, en el marc del pressupost d’aquest any, i que es va aprovar al Ple del mes de març.

La partida del pressupost que es destinarà a aquesta línia és de 100.000 euros, amb ajuts d’entre 1.000 i 2.000 euros a fons perdut per a noves iniciatives o projectes ja existents que vulguin ampliar o millorar la seva activitat, en les quals s’aplicaran criteris de discriminació positiva

Ángeles Ribes, de Ciutadans, ha indicat que l’administració local no disposa de grans eines per fer polítiques d’ocupació però sí que pot impulsar petites actuacions que permeten fer un salt important en l’activitat econòmica. Per això, segons ha dit, ajudes de fins a 2.000 euros faciliten a treballadors autònoms començar o mantenir un negoci.

Entre les prioritats, ha indicat que es vol incidir en la primera autoocupació, en els col·lectius amb difícil reinserció laboral i que s’estudiaran els barris amb necessitats per dinamitar o promocionar el seu comerç.

La nova línia d’ajuts va adreçada a iniciatives de nova creació o bé per a realitats empresarials actives, liderades per ciutadans menors de 65 anys, que estiguin empadronats a la ciutat de Lleida.

Aquests ajuts superen el format vigent de microcrèdit i tenen un triple objectiu: fomentar l’oferta nova, millorar la competitivitat de les empreses ja implantades i garantir la durabilitat dels llocs de treball actuals i crear-ne de nous.

Els projectes empresarials que poden subvencionar-se amb aquestes noves línies d’ajuts poden ser de qualsevol tipologia: nous projectes, amb un pla d’inversions i de necessitats inicials i projectes ja existents, amb pla d’inversions d’ampliació o millora. En aquests casos, la facturació de la firma ha de ser inferior a 300.000 euros a l’any.

L’import dels ajuts serà d’entre 1.000 i 2000 euros per projecte (màxim d’un 50% sobre el pla d’inversions i del es necessitats inicials / màxim del 50 % sobre el pla estratègic de creixement). Els ajuts seran a fons perdut (no s’hauran de retornar) i es farà un seguiment després de la concessió. Per a la primera convocatòria es preveu destinar una partida de 100.000 euros, que s’anirà modificant en funció de la demanda. Segons la Paeria, l’ampliació de la partida es contemplaria en la modificació de crèdit de l’any vigent.

tracking