SEGRE

ECONOMIA

Ajuts de la Paeria de fins a 2.000 € a negocis en lloc de microcrèdits

Seran a fons perdut i aniran destinats a la creació o manteniment d’empreses

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida posarà en marxa aquest any noves subvencions a empresaris per obrir nous negocis o mantenir els existents. Seran a fons perdut, amb un import d’entre 1.000 i 2.000 euros, i substituiran les tres línies de microcrèdits que oferia fins ara per desenvolupar projectes empresarials, dirigides a dones, joves i majors de cinquanta anys.

L’alcalde, Àngel Ros, va destacar que l’objectiu és fomentar la creació d’empreses a la ciutat i que la idea sorgeix d’una proposta del grup de Ciutadans dins de la negociació pressupostària. “No són grans ajuts, però no són ni de bon tros engrunes. Per a un autònom una ajuda de dos mil euros pot suposar la diferència per començar o mantenir un negoci”, va destacar la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes.

La dotació d’aquesta convocatòria està prevista inicialment en 100.000 € (els microcrèdits tenien un pressupost d’uns 150.000, però molts no es tornaven). No obstant, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Rafael Peris, va assenyalar que la dotació podria ampliar-se aquest mateix any si hi ha prou demanda. La Paeria espera finançar almenys mig centenar de projectes i farà un seguiment per evitar picardies. L’ajuda mai podrà superar el 50% de la inversió i els beneficiaris no poden facturar més de 300.000 € a l’any.

La convocatòria d’aquestes subvencions encara no s’han definit, però la Paeria preveu fixar criteris de discriminació positiva per beneficiar col·lectius com dones, joves menors de 30 anys, majors de 50 o veïns de determinats barris, però sense excloure ningú.

L’alcalde, al centre, va anunciar els ajuts juntament amb Ribes (C’s).

L’alcalde, al centre, va anunciar els ajuts juntament amb Ribes (C’s).ÒSCAR MIRÓN

tracking