SEGRE

UNIVERSITAT

Beca de més de dos milions de la UE per a un professor de la UdL

La Generalitat guardona també Freixa per la seua investigació

Carles Feixa.

Carles Feixa.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El catedràtic d’Antropologia Social de la UdL Carles Feixa ha obtingut una beca Advanced Grant del Consell Europeu d’Investigació dotada amb entre 2 i 2,5 milions d’euros per finançar un projecte d’investigació sobre bandes juvenils a nivell internacional. És per a un període de cinc anys i s’emmarca dins de la convocatòria d’ajuts que aquest organisme europeu concedeix a “projectes d’investigació excel·lents o altament innovadors” que siguin liderats per un investigador amb almenys deu anys d’experiència amb la condició que s’han de desenvolupar a Europa.

Les beques Advanced Grant financen anualment al voltant d’uns 300 projectes a tots els països membres de la UE i en l’anterior convocatòria tan sols dotze investigadors espanyols van aconseguir-ne una. Es dóna la circumstància que aquest dijous també es va conèixer que Feixa ha estat distingit per la Generalitat amb un dels premis ICREA Acadèmia 2016. Es tracta d’un els reconeixements més importants que concedeix el Govern a l’excel·lència en la investigació i inclou una dotació de 200.000 euros en cinc anys per impulsar la seua tasca investigadora, centrada en l’àmbit de la joventut i de les bandes juvenils. Comporta la dedicació prioritària a activitats d’investigació durant aquest període.

Els 40.000 euros anuals de dotació es distribueixen en una partida de 16.000 euros de lliure disposició per al candidat seleccionat; 20.000 euros a la universitat; i un cànon de 4.000 € anuals per a la gestió del programa. Carles Feixa és el sisè professor de la Universitat de Lleida que ha rebut l’ICREA Acadèmia des que es va crear l’any 2008.

tracking