SEGRE

La Paeria posa en marxa treballs de millora a les Basses d'Alpicat

Les obres, “per dignificar l’espai”, es duran a terme de forma immediata i fins al mes de maig amb un pressupost de 120.000 euros

Treballs de millora a les Basses aquest divendres.

La Paeria posa en marxa treballs de millora a les Basses d'AlpicatÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest divendres les obres de rehabilitació del Parc de les Basses, acompanyat dels tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Rafael Peris i del portaveu del PP, Joan Vilella. L’objectiu de les obres, que s’han iniciat aquest divendres i formen part del pla d’acció immediata, “és dignificar l’espai públic”, segons la Paeria.

Els treballs estan essent executats per les brigades municipals, el centre especial de treball de l’IMO i l’empresa B. Biosca. Cobreixen cinc grans apartats d’actuació: el control d’accés de vehicles, la millora de la seguretat viària, l’ordenació dels aparcaments, la reestructuració de l’àmbit de les barbacoes i la rehabilitació dels elements malmesos del parc, i la millora dels serveis sanitaris.

Aquesta actuació dóna resposta a moció del grup popular aprovada en el ple del mes de febrer.

Segons ha explicat l’ajuntament, la millora de la seguretat viària s’aconsegueix eliminant la circulació per l’interior del parc i separant el recinte del mateix de la carretera N-240 amb dos elements físics: Una tela metàl·lica de 1,80 metres d’alçada, que eviti que els usuaris del parc puguin accedir directament a la carretera (nens, jocs de pilota, etc...); i una tanca biona, col·locada en el límit de la vora via de l’N-240, per evitar que en cas d’accident els vehicles puguin envair l’àmbit del parc. Aquesta portarà un faldó per protecció motos.

Per l’ordenació dels aparcaments s’ha previst disposar dues àrees en el recinte. Una en la zona nord, amb una capacitat per 118 vehicles, accessible pel camí perimetral utilitzat per arribar a la zona esportiva (pista d’atletisme). L’altra està situada a la zona sud, amb cabuda per 205 vehicles, accessible directament des de l’entrada principal actual del parc al costat de la N-240.

Ambdues zones seran de superfície sostenible a base d’un tractament de pradera. Les places es delimitaran amb pilons de formigó i delimitadors de fusta tractada ancorats a terra.

Tota la zona estarà coberta amb una pèrgola vegetal a base d’una plantació d’arbres tipus lledoner amb una quadrícula de 6x6 metres

Per tal de millorar el confort dels usuaris de la zona de les barbacoes i en general de totes les instal·lacions del parc es farà una intervenció general en tot l’àmbit que constarà dels següents punts: Repàs de murets, paviments, mobiliari i enllumenat defectuosos, eliminació de tanques metàl·liques i enderroc d’elements en desús i ruïnosos i supressió de la zona de barbacoes deteriorats (taules, focs i piques d’aigua) substituint-los per nous.

El pla d’actuació immediata, que estarà enllestit aquesta mateixa setmana, per poder estar operatiu per les vacances de Setmana Santa, contempla la ubicació de dos mòduls de 6 sanitaris cadascun (homes i dones) a prop de la zona de barbacoes.

Aquests elements estaran connectats a la xarxa de desguàs i de subministrament d’aigua potable del parc. Està previst subministrar dues unitats amb tractament químic per persones amb discapacitat.

Les autoritats han visitat aquest divendres l'inici de les obres.

La Paeria posa en marxa treballs de millora a les Basses d'AlpicatÒscar Mirón

tracking