SEGRE

SEGURETAT

Roben 500 aspersors de reg en una finca del camí de la Mariola

Els propietaris calculen que el material sostret i els danys superaran els 5.000 euros || És el desè robatori d’aquestes característiques en dos mesos a Ponent

El propietari de la finca assaltada ahir, Manel Abad, mostra els danys causats pels lladres.

El propietari de la finca assaltada ahir, Manel Abad, mostra els danys causats pels lladres.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desè robatori d’aspersors en una explotació agrícola del Segrià en dos mesos, aquesta vegada en una finca de cereal ubicada a prop del camí de la Mariola, al límit entre Lleida i Alcarràs. L’assalt es va produir aquest dijous a la matinada i els lladres es van emportar uns 500 aspersors, segons va denunciar el propietari de la finca, Manel Abad. A més, van causar abundants danys a la instal·lació. Abad va afirmar que va passar a prop del terreny aquest dijous al matí i es va adonar del robatori. “Calculem que ens falten uns 500 aspersors i hi ha danys a les canyes, amb la qual cosa als vuit euros que costa cada aspersor, s’hi hauran sumar la reparació i la mà d’obra”, va afirmar. En total, les despeses poden superar els 5.000 euros.

Abad va presentar una denúncia als Mossos, que han obert una investigació per trobar l’autor o autors d’aquests fets i determinar si estan relacionats amb nou robatoris més similars en els últims dos mesos en explotacions del Segrià.

Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Alfés o Castelló de Farfanya són algunes de les localitats afectades

La presidenta veïnal de Camí de la Mariola, Marina Pifarré, i la comissió de l’Horta van mostrar aquest dijous el seu total recolzament als afectats i van recordar que passada Setmana Santa es reuniran amb la regidora Sara Mestres per demanar més vigilància policial a les partides.

L’últim saqueig va tenir lloc a començaments d’aquesta setmana en una finca d’Alcarràs, de la qual els lladres es van emportar 200 aspersors. D’altra banda, la nit del 30 de març es van produir dos robatoris més a Torres de Segre (300 aspersors) i Alfés (500). Des del 4 de febrer, les comarques lleidatanes, sobretot la del Segrià, han registrat deu robatoris amb uns 4.000 aspersors sostrets. Uns assalts que causen greus danys a les explotacions, ja que els lladres arranquen el material i danyen la terra i les altres instal·lacions. El més important va ser a Castelló de Farfanya, on es van emportar 1.500 aspersors.

Davant d’aquesta situació, els Mossos i les diferents organitzacions agràries han intensificat les reunions per alertar els productors i instar-los a prendre més mesures de seguretat. Entre aquestes, es proposa canviar el material dels aspersors al plàstic, perquè no els robin per vendre’ls en ferralleries, i marcar-los per facilitar-ne la localització i denunciar qualsevol fet sospitós.

Les claus

  • Desè robatori en dos mesos. El d’aquest dijous és almenys el desè robatori que es registra a Ponent d’aspersors en els últims dos mesos, la majoria localitzats al Segrià.
  • Més de 4.000 aspersors robats. Segons les successives denúncies dels agricultors, els lladres s’han emportat uns 4.000 aspersors de deu explotacions agrícoles.
  • Investigació. Els Mossos han obert una investigació per trobar els autors i determinar si podria tractar-se d’una banda organitzada.

tracking