SEGRE

ENTITATS

Tanca el centre d'atenció a dones maltractades de Lleida

De La Dona Samaritana, que segueix atenent usuàries actuals || Denuncia impagaments de la Paeria i la Crida en critica la gestió

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La continuïtat de La Dona Samaritana, l’únic centre de Lleida que atén dones i fills en situació de violència masclista i dones sense sostre, està en l’aire després que els seus professionals dimitissin “per problemes d’entesa” amb la direcció. Actualment, al centre hi ha allotjades tretze dones i nou menors, segons va detallar el seu responsable, Ferran Jové, i són assistits per voluntaris de l’entitat, vinculada a l’església evangèlica Bíblia Oberta.

Tant Jové com la Paeria, administració que deriva usuàries a aquest centre d’allotjament d’urgència –a més dels consells comarcals–, van remarcar aquest dijous que el centre continuarà funcionant fins que es doni una solució i es resituï totes les dones, cas per cas. Els serveis socials municipals han comunicat la situació als Mossos d’Esquadra i a l’Institut Català de les Dones per evitar nous ingressos. També han habilitat provisionalment un espai en una altra entitat per rebre dones víctimes de violència de gènere derivades pels Mossos.

Per la seua part, el responsable de La Dona Samaritana va subratllar que la Paeria paga amb molt retard els serveis que ofereixen i que, fins fa uns dies, el deute era “de molts milers d’euros. Van pagar part del 2016 fa poc, però del 2017 no hem cobrat res”, va assegurar, mentre remarcava que la seua és una entitat sense ànim de lucre. Així mateix, va apuntar que quan no quedi cap dona al centre, la junta directiva decidirà “si tanquem, seguim o oferim algun altre servei social”. Fonts properes a l’entitat van indicar que els treballadors s’haurien ofert, sense èxit, a mantenir el servei professionalitzat fins a la reubicació de totes les usuàries.

El grup de la Crida, que va fer públic aquest dijous el cas, va criticar que la Paeria “es negui reiteradament” a disposar d’un servei propi per a víctimes de la violència masclista i prefereixi externalitzar-lo a una entitat religiosa, sense cap licitació pública, i que segons la seua opinió no compleixen els mínims exigits. “Demostra el fracàs del model de serveis socials i demanem responsabilitats”, assenyalen.

El Comú de Lleida també va demanar un model de gestió pública i va exigir explicacions a l’equip de govern sobre aquest assumpte.

tracking