SEGRE

HABITATGE SUCCESSOS

Denuncia que okupes li saquegen i omplen de brossa dos pisos situats a la Bordeta

El propietari se sent “impotent” i valora els desperfectes en un habitatge en 8.000 € || La Cambra de la Propietat reclama més protecció per a l’amo davant de casos així, que afirmen que són habituals

Una de les estances plena de roba tirada i mobles trencats.

Una de les estances plena de roba tirada i mobles trencats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El propietari d’un bloc de tres pisos de la travessia de Sant Jordi de la Bordeta assegura viure un “autèntic calvari” a l’haver vist com dos dels habitatges han estat okupats i saquejats totalment després que denunciés els inquilins il·legals i en sol·licités el desallotjament. “És una sensació d’impotència total. No pots accedir al teu pis si està en marxa un procés judicial, jo de moment he hagut d’afrontar tres judicis, l’últim aquest dimarts, al qual no es van presentar. Però sí que van saquejar el pis, van rebentar la instal·lació de la calefacció i alguns mobles, es van emportar radiadors, aixetes i els panys de les portes i ho van deixar tot brut. No tenen cap respecte cap a la propietat privada”, lamenta Josep, que afegeix que va heretar el bloc dels seus pares i el manté obert perquè els inquilins del primer “em paguen puntualment” les quotes. “El pis del tercer ja me’l van rebentar i vaig optar per col·locar-hi una porta blindada. No entenc com a aquesta gent, que imagino que estan tutelats pels serveis socials, els permeten viure envoltats d’escombraries, ja que hi havia cinc menors al pis”, detalla.

Estima que reparar els desperfectes li costarà aproximadament 8.000 euros i aquest dilluns que ve els operaris trauran totes les escombraries i el desinfectaran. Malgrat tot, Josep té la intenció de cedir els dos pisos a la Paeria per destinar-los a lloguer social una vegada estiguin arreglats.

Els propietaris denuncien desprotecció i assenyalen que les destrosses causen que hi hagi pisos buits

Lamentablement, aquest no és un cas aïllat. “És relativament freqüent, encara que hi ha diversos graus, des de la negligència fins a casos absoluts de mala fe fins i tot a delictiva. És una qüestió regulada molt feblement i sovint el que el propietari ha guanyat llogant el pis ha d’invertir-ho a reformar-lo”, va indicar l’advocat de la Cambra de la Propietat Urbana, Juan Manuel Nadal. Aquesta desprotecció davant de les destrosses per part d’inquilins, assenyalen des d’aquesta institució, és un dels motius principals pel quals hi ha propietaris que tenen el pis buit.

Una de les estances plena de roba tirada i mobles trencats.

Una de les estances plena de roba tirada i mobles trencats.AMADO FORROLLA

tracking