SEGRE

Perdonen set anys a un pare que va violar la filla perquè és alcohòlic

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha rebaixat set anys la pena a un lleidatà per haver abusat sexualment de la seua filla de nou anys perquè és alcohòlic. L’alt tribunal avala la decisió presa per l’Audiència de Lleida, que ja va condemnar l’acusat, un veí de Juneda de 52 anys, a cinc anys de presó, davant els dotze que exigia la Fiscalia, a l’aplicar-li un semieximent per alcoholisme. El Suprem rebutja el recurs presentat per la defensa de l’agressor al donar plena credibilitat al testimoni que va oferir la nena. Segons la sentència, entre el 2013 i el febrer del 2014 l’acusat, que vivia amb la seua llavors parella i els seus cinc fills menors a Lleida, va demanar a la seua filla que anés a dormir la migdiada amb ell. Una vegada a l’habitació, va tancar la porta i va col·locar una cadira per impedir que la nena sortís o que una altra persona entrés. Després de tancar-la, la va obligar a mantenir relacions sexuals. Tant el Tribunal Suprem com l’Audiència de Lleida donen plena credibilitat al testimoni de la nena, prova clau durant el judici. Tanmateix, li apliquen un semieximent per alcoholisme, ja que l’acusat estava diagnosticat en el moment dels fets d’alcohòlic crònic.

La resolució assenyala que l’acusat, que ja havia estat condemnat anteriorment per tres delictes de maltractaments en l’àmbit domèstic contra la seua exparella i dos dels seus fills menors, era freqüent que tornés al seu domicili en evident estat d’embriaguesa. Al considerar provats els fets, el Suprem confirma la condemna per un delicte d’abusos sexuals a menor de 13 anys a una pena de cinc anys de presó, davant els dotze que exigien el Ministeri Públic i l’acusació particular. Una decisió que va provocar que la Fiscalia també anunciés en el seu dia la intenció de presentar un recurs contra la sentència a l’alt tribunal. A banda dels cinc anys de presó, li retira la pàtria potestat durant sis anys, li prohibeix atansar-se a la filla durant cinc i l’obliga a indemnitzar-la amb 9.000 euros.

Nou denúncies i quatre detinguts per abusos aquest any a Ponent

Els Mossos d’Esquadra han rebut un total de nou denúncies per abusos i agressions sexuals a les comarques lleidatanes, fets pels quals han estat detingudes quatre persones entre els mesos de gener i febrer d’aquest any. En el conjunt del 2016, les denúncies per abusos i agressions sexuals a menors es van duplicar respecte a les registrades un any abans, al passar de 21 denúncies el 2015 a 44 el 2016. Una xifra que els Mossos d’Esquadra atribueixen que la conscienciació més gran fa aflorar casos que abans no es denunciaven i al canvi legal que augmenta l’edat als 16 anys per tenir relacions consentides. No és la primera vegada que l’Audiència de Lleida rebaixa la pena a un agressor sexual per alcoholisme, ja que ho va fer en el cas d’un veí d’Arbeca que va violar la seua neboda de 16 anys.

tracking