SEGRE

EDUCACIÓ TITULACIONS

Futurs mestres amb més nivell

Els estudiants que vulguin cursar els graus d’Infantil i Primària hauran de superar, a més de la selectivitat, una altra prova de llengua i matemàtiques || L’objectiu és augmentar l’exigència per als nous alumnes, que hauran de treure almenys un 5 de mitjana entre les dos àrees

Els alumnes de primer d’Infantil i Primària van fer aquest curs una prova pilot voluntària.

Els alumnes de primer d’Infantil i Primària van fer aquest curs una prova pilot voluntària.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Serà una prova addicional a la de la selectivitat amb dos exercicis: el de competència comunicativa i raonament crític i el de competència logicomatemàtica. Al juny, se celebrarà el dia 17 a cada una de les ciutats, com Lleida, que són seu de la selectivitat, dos dies després que aquesta hagi finalitzat (tindrà lloc els dies 13, 14 i 15). Com a la selectivitat, també hi haurà convocatòria de setembre (està prevista per al dia 8), encara que en aquest cas es farà només a Barcelona.

L’exercici de competència comunicativa i raonament crític haurà de fer-se en un màxim de dos hores i posa a prova la comprensió lectora, la capacitat de síntesi i expressió escrita i el domini del sistema lingüístic. Els estudiants hauran de respondre vuit preguntes sobre un article, redactar un text d’entre 350 i 400 paraules “coherent i cohesionat” tant en la forma com en el contingut a partir de la informació d’aquest article i, finalment, identificar deu errors de normativa (d’ortografia, de lèxic, de morfologia o de sintaxi), corregir-los i justificar el perquè. Aquesta prova es farà en català, encara que els alumnes procedents d’altres comunitats autonòmiques podran fer-la en castellà.

La facultat d’Educació de la UdL organitzarà un curs de preparació específic per a aquesta prova

La durada de la segona prova serà de 90 minuts i inclou qüestions de numeració i càlcul, relacions i canvi, espai i forma, mesura i estadística i no podrà utilitzar-se calculadora. Hi haurà vint exercicis dividits en dos seccions. La primera tindrà deu preguntes de resposta immediata i la segona, cinc problemes, cada un amb dos preguntes associades.

Per superar aquesta prova específica els estudiants hauran d’obtenir una mitjana de cinc entre els dos exàmens, sempre que la qualificació mínima en un sigui almenys d’un quatre. Fins ara, per accedir als graus de mestre només s’exigia obtenir una mitjana de cinc en els dos exàmens de català i castellà de la selectivitat convencional. Ara, s’eleva el llistó a l’introduir una prova addicional que a més inclou un examen de matemàtiques.

El degà de la facultat d’Educació de la UdL, Carles Alsinet, va valorar molt positivament aquesta doble selectivitat per als aspirants a accedir als graus d’Infantil i Primària. “Suposarà un cribratge que ajudarà a augmentar el potencial dels que volen ser mestres, la qual cosa també ajudarà a millorar el sistema educatiu del nostre país.” Va recordar que altres titulacions ja apliquen actualment un cribratge d’entrada, una cosa en la qual va coincidir Maria Pau Cornadó, que el va precedir com a degana en el període en què les facultats i la Generalitat van començar a dissenyar l’enduriment dels requisits. “No es tracta de posar traves als estudiants, sinó d’exigir-los que es preparin bé abans d’entrar a la facultat, la qual cosa farà que també puguin acabar el grau més ben preparats i contribuir així a millorar l’educació”, va indicar. Alsinet i Cornadó també van considerar que aquesta exigència més gran també redundarà en un reconeixement social més gran de la professió.

D’altra banda, Alsinet va confirmar que la facultat organitzarà un curs d’una o dos setmanes, a la tarda, per preparar per a aquesta prova els estudiants que vulguin accedir als graus de mestre, una vegada que hagin acabat les classes de Batxillerat aquest curs.

Els alumnes de primer d’Infantil i Primària van fer aquest curs una prova pilot voluntària.

Els alumnes de primer d’Infantil i Primària van fer aquest curs una prova pilot voluntària.SEGRE

Els alumnes de primer d’Infantil i Primària van fer aquest curs una prova pilot voluntària.

Els alumnes de primer d’Infantil i Primària van fer aquest curs una prova pilot voluntària.SEGRE

tracking