SEGRE

LABORAL OPOSICIONS

La Paeria preveu convocar 10 places d’agent de la Urbana el 2018 i reforçar altres àrees

També es cobriran vacants als serveis tècnics d’Urbanisme i a Economia || Gràcies a la millora econòmica i pressupostària i a la reducció de les restriccions del Govern central a la contractació pública

Imatge de l’oposició de l’any passat per accedir a dos llocs d’agent de la Urbana de Lleida.

Imatge de l’oposició de l’any passat per accedir a dos llocs d’agent de la Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria preveu augmentar sensiblement l’oferta pública d’ocupació per a l’any vinent, aprofitant la millora pressupostària per l’increment de l’activitat econòmica i la relaxació de les restriccions en la contractació pública per part de l’Estat. L’alcalde, Àngel Ros, va assenyalar que aquest any ja no és possible alterar el pressupost, però que de cara al 2018 la Paeria farà un esforç per reforçar les àrees que havien quedat més descobertes perquè en els últims anys només s’han cobert una petita part de les jubilacions.

La previsió, va assenyalar, és convocar entre deu i quinze places per a agents de la Guàrdia Urbana, després de diversos anys en els quals tan sols se’n convocaven poques cada any (dos el 2016 i dos més aquest any, per exemple).

Aquest serà el col·lectiu més important que es reforçarà, però no l’únic. Una altra de les àrees que es volen prioritzar és la d’Urbanisme, en concret, els serveis tècnics d’Enginyeria i Arquitectura, on hi ha vacants per cobrir, per exemple de places de delineant. També es reforçarà l’àrea econòmica, que també té llocs lliures a causa de les jubilacions sense cobrir dels últims anys i una càrrega important de treball. Els sindicats hauran de fer un informe sobre la proposta d’oferta pública d’ocupació abans de la seua aprovació definitiva, com és preceptiu. Actualment, un 13 per cent de les places de treball de l’ajuntament estan vacants (un total de 165 de les 1.204 places previstes, segons el pressupost per a aquest any) i els sindicats han denunciat que hi ha departaments “en quadre”.

El nombre de vacants es va disparar a partir de l’any 2011 quan el Govern central va imposar un veto a cobrir les vacants per jubilacions a tots els sectors de l’administració pública, excepte els de sanitat, educació i cossos de seguretat, on es permetia cobrir un 10%. A partir del 2015, aquestes restriccions s’han anat relaxant. De fet, un acord recent entre el Govern central i els sindicats per reduir el pes dels interins en el funcionariat comportarà la convocatòria de fins a 2.500 places de funcionari de la Generalitat a Lleida en un termini de tres anys (vegeu SEGRE del passat 7 d’abril) en diferents departaments.

En aquest sentit, val a recordar, a més, que l’acord entre el govern socialista del PSC i Ciutadans per al pressupost d’aquest any preveu un reforç per a les àrees de secretaria general i intervenció, per donar resposta a l’augment de

treball

per canvis legislatius i pels requeriments sorgits de l’aplicació del cartipàs municipal.

Primeres promocions per a administratius des del 2008Aquest any la Paeria ha aprovat dos concursos de promoció interna, llargament reclamats pels sindicats, que permetran cobrir setze places d’administratius i catorze més d’oficial de les brigades municipals. Aquest concurs de promoció interna és el primer que es convoca des de l’any 2008 i permetrà donar sortida a les reclamacions dels treballadors municipals per poder avançar en la seua carrera professional. També està pendent obrir nous concursos de promocions internes i un altre de mobilitat per a funcionaris que vulguin canviar de departament.

tracking