SEGRE

ADMINISTRACIÓ CONTRACTACIÓ PÚBLICA

El Govern anuncia que convocarà “ben aviat” 7.500 places de funcionari

Preveu un pla per estabilitzar en tres anys entre 20.000 i 25.000 interins || Els sindicats ho veuen “insuficient” i demanen recuperar les pagues extres del 2013 i el 2014

La sortida d'un institut de Lleida.

El Govern anuncia que convocarà “ben aviat” 7.500 places de funcionariSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir, una vegada aprovats els pressupostos del 2017, que començarà a convocar “ben aviat” les 7.500 places d’ocupació pública que va anunciar el president, Carles Puigdemont. Així mateix, preveu negociar amb els sindicats un pla a tres anys vista per estabilitzar plantilles donant plaça als treballadors interins des de fa més de tres anys, que estima que són entre 20.000 i 25.000. A pesar que és la convocatòria d’ocupació pública més gran dels últims sis anys, els sindicats la consideren “insuficient” i demanen fixar un calendari pluriennal per revertir les condicions laborals retallades durant la crisi, després de la taula de la funció pública que es va celebrar ahir i que va acabar sense grans acords entre els sindicats i el Govern.

Meritxell Masó, secretària d’Administració i Funció Pública, va detallar que seran oposicions per a noves places i per a llocs coberts ara de manera temporal en “serveis assistencials”. De les 7.500 places, 2.500 seran de personal mèdic i d’infermeria, 2.000 docents, 500 mossos d’esquadra i 150 bombers. Per la seua part, Joan Maria Sentís, de CCOO, va indicar que durant la reunió es va instar el Govern a presentar una resposta en quinze dies a la proposta presentada per les seccions sindicals sobre el retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014 i altres drets perduts, com és el cas del Fons d’Acció Social. La coordinadora de la funció pública d’UGT de Lleida, Bea Bonilla, va qualificar l’anunci d’“irrisori i molt fluix”, i va recordar que a Catalunya hi ha 41.000 interins de la Generalitat, de manera que la proposta és “insuficient”. Marta Barbens, d’IAC, va subratllar que “coneixem la situació econòmica de la Generalitat, però demanem un calendari de recuperació dels nostres drets arrabassats”.

Val a recordar que el Govern central i els sindicats van firmar el passat dia 29 de març un acord que preveu reduir en un 90% el nombre d’empleats temporals, que a Catalunya representaria passar del 26% al 8%. Com va publicar aquest diari, a Lleida això podria suposar la creació d’unes 2.500 places de funcionari.

tracking