SEGRE

UNIVERSITAT ESTUDIS

La UdL ultima un campus a Igualada amb mitja dotzena de titulacions

La negociació amb l’ajuntament d’aquesta ciutat i el Govern està molt avançada

Vista de les instal·lacions que acullen les titulacions universitàries que s’imparteixen a Igualada.

Vista de les instal·lacions que acullen les titulacions universitàries que s’imparteixen a Igualada.LA VEU DE L’ANOIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) tindrà amb tota probabilitat un campus a Igualada que es posarà en marxa amb mitja dotzena de titulacions, les dos que ja imparteix en aquesta ciutat i les que ara estan vinculades a la Universitat Politècnica de Catalunya. Les negociacions amb l’ajuntament d’Igualada i la Generalitat estan molt avançades.

La Universitat de Lleida (UdL) està ultimant les negociacions amb la Generalitat i l’ajuntament d’Igualada per a la creació d’un campus propi a la capital de l’Anoia. A part del grau d’Infermeria i el doble grau de Nutrició i Dietètica Humana i Fisioteràpia que la UdL ja ofereix actualment en aquesta ciutat, incorporarà les titulacions del Consorci Escola Tècnica d’Igualada (CETI) que estaven adscrites a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Són un grau en Enginyeria Química, un altre en Enginyeria de l’Organització Industrial i un màster en Enginyeria del Cuir, a més d’un màster i quatre postgraus de formació continuada i la Càtedra Universitat Empresa A3 in Leather and Fashion & Textile Innovation, relacionada amb les indústries tèxtils i de l’adobament.

Les negociacions entre les tres parts estan molt avançades. De fet, l’ordre del dia del pròxim consell de govern de la UdL inclou el futur campus d’Igualada i, a més, els degans de les diferents facultats ja en van ser informats la setmana passada. A pesar que l’equip de govern del Rectorat de la UdL va refusar fer declaracions sobre aquest assumpte, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va confirmar aquest dilluns a aquest diari que l’acord “està avançat, en la recta final”. “Queden alguns serrells per tancar, però estem molt ben alineats”, va manifestar (vegeu el desglossament superior).

Ajuntament, UdL i empreses ja estan analitzant futurs estudis en l’àmbit de les TIC

Segons ha pogut saber aquest diari, l’operació que està a punt de culminar va començar l’any passat, quan la UPC va aprovar sortir del patronat del CETI. Llavors, el Govern va convidar la UdL a entrar en aquest organisme, tenint en compte que oferia dos titulacions a Igualada –la d’Infermeria i el doble grau– les classes de les quals s’imparteixen precisament en aquest centre. A partir d’aquell moment, es van posar en marxa les converses que estan a punt de cristal·litzar al Campus Universitari d’Igualada-UdL, que una vegada estigui desplegat serà similar al que la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona té a les Terres de l’Ebre.

La Universitat de Lleida considera que aquest campus és una oportunitat per consolidar i ampliar la seua presència a la Catalunya central, en una zona amb un alt nivell d’industrialització i també molt poblada, fet que pot afavorir un progressiu augment d’estudiants a partir dels més de dos-cents que tenen ara els graus existents a Igualada. La Generalitat ha assegurat la continuïtat del finançament dels actuals estudis universitaris a la capital de l’Anoia i la possibilitat de fer el mateix amb nous graus i màsters que puguin oferir-se relacionats amb el teixit productiu de l’entorn. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada va explicar que el conseller d’Empresa i Coneixement va apuntar recentment l’opció d’implantar nous estudis de l’àmbit de les TIC. Marc Castells va afegir que l’ajuntament, la Universitat de Lleida i les empreses de noves tecnologies ja han creat una comissió per treballar en aquesta qüestió.

“Serà un acord històric en el qual totes les parts hi sortim guanyant” L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, tot i que va precisar que encara no està totalment tancat, va considerar que “serà un acord històric per a la UdL i per a Igualada”, i va destacar que totes les parts, inclosa la Generalitat, “hi surten guanyant”. “Hi guanya Igualada, que es posiciona com un lloc amb una oferta d’estudis de qualitat vinculats al sector industrial; hi guanya la UdL, que amplia el territori, i hi guanya la Generalitat, per l’estratègia de convertir el nostre país en un territori cohesionat en el qual les ciutats mitjanes, com Igualada, en aquest cas a través de la UdL, ofereixin serveis universitaris tan bons com els de Barcelona.” “És un projecte win-win”, va emfatitzar. Castells va afegir que el seu ajuntament treballa perquè Igualada tingui “una oferta universitària important” vinculada al teixit industrial, que sigui de qualitat i diferenciada i que els estudis siguin públics, cosa que garanteix aquesta aliança amb la UdL.

Vista de les instal·lacions que acullen les titulacions universitàries que s’imparteixen a Igualada.

Vista de les instal·lacions que acullen les titulacions universitàries que s’imparteixen a Igualada.LA VEU DE L’ANOIA

tracking