SEGRE

Multats 25 joves per fer 'botellón' al barri de Cappont

Un grup havia vingut en bus des de la Segarra

Restes de 'botellón' en un parc infantil de Lleida.

Multats 25 joves per fer 'botellón' a CappontSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va denunciar dissabte un grup de vint-i-cinc joves que estaven fent botellón a Cappont després de rebre diverses trucades de veïns queixant-se del soroll. Segons va informar aquest dilluns la Policia Local, l’avís va tenir lloc a les 00.45 hores i una patrulla es va dirigir a l’avinguda Barcelona, on s’havia concentrat un nombrós grup de joves. Es dóna la circumstància que havien arribat a la capital del Segrià a bord d’un autobús procedent de la Segarra, tal com van explicar ells mateixos als agents.

Tots estaven consumint begudes alcohòliques, concretament un combinat amb vodka. Els vint-i-cinc van ser denunciats per incomplir les ordenances municipals de civisme, que prohibeixen el consum d’alcohol a la via pública.

Més de vint sancions enguany

En el que va d’any, la Policia Local ha aixecat més d’una vintena d’actes per consum de begudes alcohòliques al carrer, de les qual divuit corresponen a joves que feien botellón a Cappont. En un dels casos, els joves interceptats per la Urbana estaven saltant a sobre d’un cotxe estacionat en un aparcament públic, al qual van causar danys.

Aquesta pràctica, habitual en zones pròximes a locals de lleure nocturn, ha causat malestar entre els veïns, que es queixen de les molèsties i de les restes, com ara botelles i vasos, que queden en parcs infantils i places. Així mateix, aquesta problemàtica ha portat, fins i tot, alguns pares els fills menors d’edat dels quals han estat denunciats a demanar que s’apliquin treballs en benefici de la comunitat en lloc de multar-los perquè prenguin consciència del risc que suposa el consum d’alcohol.

Com va publicar SEGRE, aquesta iniciativa parteix d’un ciutadà el fill de 17 anys del qual va ser multat per fer botellón en un parc de Cappont, i que ha elevat una petició al síndic de greuges perquè la Paeria apliqui la llei del Menor i es castigui els menors amb treballs en benefici de la comunitat, en lloc d’una sanció econòmica que, en el cas dels menors, afronten els progenitors.

tracking