SEGRE

ARMES

Demanen un any de presó per tenir un arsenal en una finca de l'Horta

Fiscalia acusa d’un delicte de tinença il·lícita un home sorprès amb sis armes llargues sense llicència || El seu veí també el denuncia al sentir-se amenaçat

Imatge de les armes i la munició intervingudes el febrer del 2016 a l’habitatge de l’acusat.

Imatge de les armes i la munició intervingudes el febrer del 2016 a l’habitatge de l’acusat.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de l’Horta de Lleida s’enfronta a una petició d’un any de presó després que la Guàrdia Civil trobés en un habitatge un arsenal d’armes il·legals. En total, els agents van trobar en una habitació de l’habitatge sis armes llargues, cap al seu nom i sense la llicència corresponent, a banda de més de 200 cartutxos i bales. L’escorcoll es va dur a terme el febrer del 2016 després que un veí de l’acusat alertés la Guàrdia Civil que l’home, de 72 anys, havia efectuat trets a l’aire en direcció al seu habitatge. Les parts mantenien un conflicte, ja que a l’acusat, que va ser detingut després de la troballa, se li imputa col·locar claus en un camí comú per punxar les rodes del seu veí (com ja va publicar SEGRE). La denúncia incloïa que els dies previs als quals haguessin de prestar declaració per aquesta disputa l’home va efectuar trets i que sempre presumia de tenir escopetes i rifles diversos. L’actuació del veí va “atemorir” els seus conveïns i els treballadors d’aquests, per la qual cosa van donar la veu d’alarma a la Guàrdia Civil.

La Fiscalia sol·licita l’obertura de judici oral en un Jutjat Penal i imputa a aquest home un delicte de tinença il·lícita d’armes, per la qual sol·licita una pena d’11 mesos de presó, petició que l’acusació particular, representada per l’advocat Enric Rubio, eleva a l’any de presó. El veí de l’acusat ja li reclama més de 21.000 euros per col·locar claus al camí d’accés a la seua empresa i punxar-li les rodes dels vehicles durant un any, mentre que la Fiscalia demana una multa de 10.800 euros per un delicte continuat de danys. Les víctimes van arribar a acumular una trentena de factures de rodes i després d’un any de danys van gravar en vídeo l’acusat, al qual van enxampar in fraganti col·locant els claus al camí.

Segons l’última memòria de la Fiscalia de Lleida, l’any 2015 un total de 12 persones van ser imputades per un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que no tenien el permís necessari, davant dels 8 imputats que es van comptabilitzar un any abans. A més, una altra persona va ser investigada per tinença d’una arma prohibida. Durant el 2015, els tribunals lleidatans van dictar set sentències per aquest delicte.

tracking