SEGRE

Presó per a tres lladres especialitzats en robatoris en furgonetes de paqueteria

Els detinguts van sostreure una quinzena de telèfons mòbils a Lleida i quan fugien per l’A-2 van envestir les patrulles que els volien aturar

Material recuperat pels Mossos d'Esquadra del robatori a la furgoneta de paqueteria.

Presó per a tres lladres especialitzats en robatoris en furgonetes de paqueteriaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts a Estaràs (Segarra) tres homes d’entre 30 i 40 anys, tots de nacionalitat equatoriana, veïns de Terrassa (Vallès Occidental) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), com a presumptes autors de robatoris en l’interior de furgonetes de paqueteria a Lleida.

Segons expliquen els Mossos d’Esquadra, pels volts de les 11.00 hores un repartidor de paqueteria va alertar la policia perquè li acabaven de robar part de la mercaderia que transportava. El fet hauria passat mentre tenia estacionada la furgoneta a la plaça Espanya de Lleida i li havien sostret uns paquets amb una quinzena de telèfons mòbils, accessoris i altres aparells electrònics.

Amb les dades recollides en un primer moment i la descripció del vehicle que utilitzaven els lladres, els mossos van determinar que es tractava d’un grup de persones conegudes policialment perquè estaven implicades en altres fets similars arreu del territori català.

Com tot apuntava que els sospitosos es dirigien cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, d’on eren veïns, es va muntar un dispositiu policial en diferents punts de l’autovia A-2.

Va ser passades les 11.30 hores quan una patrulla va detectar, al terme de Bellpuig, el vehicle sospitós circulant a gran velocitat. Seguidament vehicles policials logotipats i de paisà de l’àrea Segarra-Urgell es van disposar a interceptar-lo.

Quan el conductor del turisme fugitiu va detectar la presència policial va desviar-se cap a la carretera C-25, per intentar despistar els policies. Aquesta maniobra ja estava prevista pels mossos que ràpidament es van posar a la seva alçada per interceptar-lo. Al veure’s envoltat de vehicles policials, el conductor va envestir lateralment les patrulles per fer-les fora de la via. No ho va aconseguir i els agents van anar disminuint progressivament la velocitat fins que el conductor es va veure obligat a aturar-se.

Dins el vehicle hi anaven tres ocupants que van resistir activament contra els agents, els quals van haver de reduir-los. Van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori amb força dins la furgoneta i per atemptat contra els policies.

Al conductor, a més, se’l va detenir per un delicte de conducció temerària i un delicte de desobediència greu.

Moments abans de ser interceptats, els lladres van llençar una bossa per la finestra. Aquesta va ser recuperada posteriorment i es va comprovar que contenia part de la mercaderia sostreta. Durant l’escorcoll del vehicle els agents van trobar trepants de bateria, accessoris per manipular panys i un inhibidor de freqüència per anular les senyals de tancament centralitzat dels vehicles.

Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents per delictes patrimonials, van passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera. El jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots tres.

Modus Operandi Els lladres que es dediquen a perpetrar robatoris amb aquesta modalitat delictiva seleccionen un vehicle d'una empresa de transport o paqueteria i el segueixen durant la seva ruta. Mentre el transportista fa parades per fer el repartiment, els lladres utilitzen inhibidors de freqüència per evitar que el conductor tanqui el vehicle a distància. Si el transportista no s’adona que el vehicle ha quedat obert, quan fa la distribució, els lladres aprofiten per obrir-lo i sostreure la mercaderia. També s’han donat casos en que el transportista ha tancat el vehicle manualment amb la clau, al detectar que no funcionava el tancament a distància, i els lladres han forçat el pany del vehicle amb un trepant de bateria.

tracking