SEGRE

UNIVERSITAT

El Govern reformarà la selectivitat per fer-la més pràctica que memorística

Avaluarà les competències dels alumnes, tot i que no s’aplicarà encara a la propera convocatòria

Alumnes durant la selectivitat del juny de l’any passat.

Alumnes durant la selectivitat del juny de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deixar de banda els continguts memorístics per avaluar les competències dels alumnes. Aquesta és la línia amb què treballa la Generalitat per a futures edicions de la selectivitat, no per a la del juny vinent, segons el secretari d’Universitats, Arcadi Navarro. Va afirmar que l’èxit de la prova pilot que han fet d’aquest sistema en els exàmens de Ciències Biològiques dels últims anys avala que podria estendre’s a altres àrees de coneixement. “El més natural”, va assenyalar Navarro, és que aquest canvi es vagi implantant “àrea per àrea”, i va matisar que el “ritme d’aplicació” el decidiran els tècnics i professors que dissenyen els exàmens. Va argumentar que aquesta prova més competencial i menys memorística de Ciències Biològiques ha modificat la manera d’ensenyar la matèria al Batxillerat, i es dóna més pes a la resolució de problemes i als casos pràctics.

Va incidir, així mateix, que un examen memorístic és més fàcil que un de competencial, tant per la formulació de les preguntes com a l’hora de corregir els resultats, ja que comporta una manera més “pesada” de revisar les respostes, que són més “heterogènies”. Navarro va avançar també que la selectivitat experimentarà en els propers anys “algun petit ajustament” en les assignatures de la fase específica i va dir que la d’aquest any serà “més pràctica i accessible”. Va restar importància a les crítiques que van provocar els canvis introduïts i va assegurar que els estudiants se’n veuran beneficiats perquè per obtenir un 14, la nota màxima, hauran de fer només sis exàmens, i no set com fins ara.

Possible prova d’aptitud per als alumnes inscrits a Medicina La selectivitat d’enguany inclourà per primera vegada una prova d’aptitud personal per als estudiants que vulguin accedir a Magisteri, en la qual hauran de demostrar les seues competències comunicatives, crítiques i logicomatemàtiques. “No tothom pot ser un bon mestre”, va afirmar el secretari d’Universitats, Arcadi Navarro. Aquest tipus de prova es podria estendre en un futur als que volen estudiar Medicina. L’objectiu és seleccionar els estudiants més enllà de la nota de tall, tenint en compte les necessitats d’aquesta professió. No va descartar estendre més aquestes proves i va recordar que ja n’hi ha per accedir a Inefc i a Traducció. D’altra banda, va dir que si té èxit el Grau Obert de la Pompeu Fabra, que permet als alumnes de primer elegir matèries de diferents estudis, podrien oferir-lo altres universitats.

tracking