SEGRE

RECLAMACIÓ

Exigeix 200.000 euros després d'una caiguda al Parc de Bombers de Lleida

L’ajudant forestal va caure des de tres metres i pateix una incapacitat permanent || La Generalitat li denega aquesta indemnització i l’ha rescabalat per accident laboral

Vista aèria de la zona del Parc de Bombers de Lleida.

Vista aèria de la zona del Parc de Bombers de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un ajudant forestal del Parc de Bombers de Lleida ha reclamat a la Generalitat el pagament d’una indemnització de 200.000 euros després de patir un accident laboral l’agost del 2009. Tanmateix, un dictamen de la comissió jurídica assessora de la Generalitat denega el pagament d’aquesta quantitat a l’entendre que el treballador ja ha estat indemnitzat pel sinistre, amb 72.000 euros, i que l’accident es va veure motivat per una imprudència.

L’afectat va patir l’accident l’agost del 2009 quan feia un trasllat de material al Parc de Bombers de Lleida. Segons els informes, durant el trasllat i al passar per una plataforma, la placa va cedir sota els seus peus i va caure des d’una altura de tres metres. La caiguda li va causar una fractura del piló tibial esquerre i trombosi venosa profunda a l’esmentada cama, per la qual cosa va estar de baixa més de set mesos. A més, a causa de l’accident li va ser concedida una incapacitat permanent, motiu pel qual va cobrar una indemnització de 72.000 euros.

Va tenir lloc l’agost del 2009 durant un trasllat de material del Parc de Bombers a un magatzem

Tanmateix, el treballador va recórrer davant dels tribunals l’informe de baixa, ja que va considerar que la seua recuperació no havia acabat, recurs que la Justícia va rebutjar. Quan va finalitzar el procés judicial, l’ajudant d’ofici forestal, adscrit al Parc de Bombers de Lleida, va presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial contra el departament d’Interior a l’entendre que hi va haver una conducta negligent per part del seu superior, al no informar-lo de les zones per on no podia passar per evitar caigudes.

El dictamen de la comissió jurídica assessora de la Generalitat determina que el cap va informar el treballador que no podia passar per aquesta zona i atribueix l’accident a un “comportament poc cuidat i negligent”. Així, conclou que l’administració considera que el mal causat és imputable a la conducta del reclamant i constata que l’accident laboral ja va ser indemnitzat degudament per la companyia d’assegurances per la incapacitat permanent.

Interior diu que l’ordre era clara i que sabia per on no havia de passar El dictamen inclou que el cap responsable del magatzem del Parc de Bombers de Lleida va acompanyar els tres treballadors, inclòs el reclamant, fins al magatzem vell on havien de fer el trasllat del material. L’informe assenyala que el responsable els va indicar per on havien de passar i deixar les lliteres. “Els vaig obrir la porta i els vaig ensenyar el lloc on havien de deixar el material que portaven des del Parc de Lleida, l’accés a l’entresolat i el lloc per on es podia transitar”, va relatar en la seua declaració. L’administració considera provat que les ordres van ser clares i correctes, per la qual cosa atribueix l’accident a una negligència del treballador. La comissió, com ja ha fet en altres dictàmens, recorda la important dilació en la tramitació de l’expedient, amb data del 2011.

tracking