SEGRE

FAUNA

Troben una llorigada de cadells abandonats a la partida de Sant Just

Les protectores denuncien una allau de casos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La protectora Lydia Argilés ha denunciat a través de les xarxes socials un nou abandonament animal. Una veïna de la partida de Sant Just va trobar cinc cadells abandonats dins d’un clot. “Cada vegada ens trobem més abandons a prop de les nostres instal·lacions. Creiem que no els deixen a la porta de la protectora per evitar ser gravats”, va explicar aquest dilluns Lydia Argilés. La seua protectora ja s’ha fet càrrec dels cinc cadells, que calcula que han de tenir entre dos i tres mesos i que són una barreja de pastor alemany. “No entenem com hi ha persones que poden fer una cosa com a això, sabent que nosaltres mai neguem l’entrada al nostre centre. Aquests animals haurien pogut morir en qüestió d’hores perquè no podien sortir del forat i no tenien menjar.”

La responsable de la protectora Lydia Argilés va assegurar que han detectat en els últims mesos un augment dels abandonaments i que, per exemple, en moltes ocasions reben alertes de gossos que han estat trobats dins de contenidors d’escombraries.

Una veïna va trobar els cinc cadells, que no tenien menjar, dins d’un gran forat

Precisament, les protectores d’Amigos Peludos Baix Cinca i de Seròs van informar la setmana passada de la troballa de cinc cadells més que havien estat abandonats en un contenidor de Mollerussa. Els animals van ser trobats a l’interior d’una bossa de pinso i se’ls va traslladar a les instal·lacions de la protectora. Aquesta mateixa associació també va denunciar la setmana passada un veí de Fraga per abandonar tres gossos i tenir en males condicions altres animals a la seua finca.

Les entitats en defensa dels animals han portat aquest cas davant de la Policia Local, la Guàrdia Civil i el Seprona de Fraga i Lleida.

tracking