SEGRE

EDUCACIÓ PREINSCRIPCIÓ

La majoria d'instituts, plens o amb 'overbooking' d'inscrits a l'ESO

El que té més demanda és el Josep Lladonosa de Pardinyes, malgrat haver ampliat una línia || El centre Joan Oró, que també va guanyar un grup, té vacants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria d’instituts de Lleida capital han omplert totes les places de primer d’ESO que oferien en la preinscripció o fins i tot tenen overbooking de peticions. L’institut amb més demanda de la ciutat és el Josep Lladonosa de Pardinyes, que malgrat haver ampliat un grup de primer d’ESO, fins als quatre, i haver passat a comptar amb 120 places haurà de deixar fora preinscrits, ja que en té 128. L’altre centre del barri, el de Mitjana, ha omplert i haurà de deixar algun alumne fora. També hi ha overbooking al Màrius Torres, amb una desena més d’inscrits que les places que ofereixen les seues tres línies, i al Manuel de Montsuar, on en sobren una mitja dotzena malgrat que el pròxim curs deixarà d’acollir els alumnes procedents d’Alpicat, municipi que estrena institut. El Gili i Gaya també ha omplert totes les places igual que el Ronda i el Maria Rúbies de la Bordeta, on fins i tot han registrat un excés d’inscrits, i per la seua banda el Guindàvols també té gairebé per completes totes les seues places disponibles.

Els centres que compten amb més vacants són el Joan Oró, amb una quinzena, encara que s’ha de tenir en compte que amplia la seua oferta de tres a quatre línies, com el Lladonosa. Al Torre Vicens sobren de moment almenys una desena de places, a l’haver-se vist afectats per l’obertura d’un nou institut al Secà de Sant Pere, que ha registrat una gran demanda. Així mateix, la Caparrella, que acull alumnes de diversos municipis del Segrià, preveu la possible reducció de l’oferta de quatre a tres línies, ja que ha baixat el nombre d’inscrits.

D’altra banda, Ensenyament va indicar aquest dimarts que el 12 de maig farà pública l’oferta de places per a Batxillerat i FP. El termini de preinscripció per a Batxillerat i cicles de grau mitjà serà del 16 al 24 de maig i la matriculació serà del 4 a l’11 del mateix mes. Les sol·licituds per a grau superior s’han de presentar del 25 al 31 de maig. Com a novetat, aquest any la preinscripció per a Formació Professional serà en un període únic, en comptes de dos com fins ara (al juny i al setembre).

L’Exèrcit, a la fira de FP que obre demà

A dos dies de l’arrancada de l’onzena edició de la fira de Formació Professional i Treball, que començarà demà i durarà fins dissabte al pavelló 4 de Fira de Lleida, Àngel Ros, alcalde i president del patronat de la Fira, va tornar a defensar aquest dimarts la presència de l’Exèrcit al saló. La institució militar comptarà amb un estand de setze metres quadrats, igual que el de la passada edició.

“L’Exèrcit tindrà el seu espai expositiu com cada any, ja que ofereix formació i sortides professionals militars. La seua absència no tindria sentit”, va indicar, mentre recordava que entre 300 i 400 lleidatans sol·liciten cada any informació sobre la carrera militar, com va publicar aquest diari. De fet, el patronat ja va confirmar fa setmanes la presència militar al saló arran de la petició del Govern de vetar-la.

A la fira hi haurà 21 estands d’empreses i institucions i hi estaran representats 25 sectors de formació, com la indústria alimentària, l’agrària, les arts gràfiques o el turisme. També s’han organitzat més de cinquanta activitats entre demostracions (de visió artificial, animació i videojocs 3D o elaboració de rebosteria, entre d’altres), conferències, jornades tècniques i tallers de les diferents disciplines.

Una de les novetats d’aquesta edició serà el concurs d’habilitats i aplicació de vinils sobre vehicles. El delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va subratllar que encara és necessari trencar tòpics sobre l’FP davant els estudis universitaris. Jordi Ficapal, president del consell català de Formació Professional, inaugurarà la fira demà a les 10.30 hores.

Per la seua part, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació continua denunciant la presència militar en espais educatius i preveu dur a terme alguna acció durant el certamen per mostrar el seu desacord.

El títol d’ESO es podrà seguir obtenint fins amb dos suspensos Els alumnes podran continuar obtenint el títol de l’ESO i passar a primer de Batxillerat amb dos assignatures suspeses i sense haver assolit una mitjana de 5 en els 4 cursos d’ESO, segons el nou projecte de Reial Decret del ministeri d’Educació que regula les condicions per als títols d’ESO i Batxillerat. Aquest projecte en modifica un altre d’anterior que assenyalava que per aconseguir el títol era necessària “una qualificació final de l’etapa igual o superior a cinc punts i una avaluació, bé positiva en totes les matèries, bé negativa en un màxim de dos”. Finalment, no serà necessari assolir el 5, encara que les dos matèries suspeses no podran ser simultàniament les de llengua castellana o catalana i matemàtiques. Així doncs, la normativa es manté sense canvis, ja que l’actual permet aconseguir el títol d’ESO amb dos suspensos, a criteri de la junta d’avaluació del centre. L’any passat, el ministeri també va suprimir el caràcter obligatori i el valor acadèmic de la revàlida prevista a la Lomce.

tracking