SEGRE

INSTAL·LACIONS

Biloba i The Hill anuncien que obren al maig malgrat no tenir tots els permisos

Les dos discoteques asseguren que iniciaran la temporada el mes que ve, malgrat que no tenen homologats encara els plans de seguretat || Paeria i Generalitat no aclareixen qui ho ha de fer

Les instal·lacions de la discoteca Biloba, a l’esquerra, i un detall de The Hill Summer Nights.

Les instal·lacions de la discoteca Biloba, a l’esquerra, i un detall de The Hill Summer Nights.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les discoteques Biloba, ubicada al polígon NeoParc, i The Hill, a Gardeny, tenen la intenció d’iniciar la temporada durant el mes de maig, malgrat que encara no tenen homologat el pla de seguretat, segons van confirmar responsables de les dos. Consideren que poden obrir igualment perquè ja el van presentar i esperen que l’administració els doni el vistiplau. Quina administració? Encara s’ha de veure, perquè Paeria i Generalitat discrepen. L’ajuntament considera que competeix a l’administració autonòmica, mentre que aquesta afirma no tenir cap comunicació que així ho determini. De fet, fonts d’Interior van indicar aquest dimecres que si les discoteques han presentat els seus plans d’autoprotecció podrien obrir sense tenir-los homologats sempre que disposin d’una llicència provisional del consistori, i després tindran sis mesos per aconseguir l’homologació. En canvi, fonts de la Paeria van apuntar que la clau perquè puguin obrir o no està en mans de la Generalitat. Aquesta situació rocambolesca és fruit d’una interpretació jurídica divergent de les dos administracions sobre el decret 30/2015 que fixa els requisits perquè els plans de seguretat siguin considerats d’àmbit local o autonòmic.

Els titulars dels locals encara no concreten si obriran abans o després de les Festes de Maig  

Al seu torn, responsables d’aquestes dos discoteques van remarcar aquest dimecres que preveuen obrir al maig, però sense concretar la data. Biloba té previst iniciar la temporada durant la primera quinzena del mes vinent, però els titulars encara han de decidir si serà el dia 5, el 10 (just abans de les Festes de Maig) o el 18. Així mateix, van assenyalar que ja apliquen les mesures previstes al pla i van apuntar que la llei empara que puguin obrir sense l’homologació. Responsables de The Hill també van confirmar que van presentar el pla i van afegir que concretaran en breu la data d’obertura. En tot cas, la concessió determina que poden començar la temporada a partir de l’1 de maig.

Generalitat i Paeria mantenen també un altre conflicte pel que fa a Biloba. La conselleria d’Empresa va presentar un recurs contenciós administratiu i reclama que es revoqui el permís a la discoteca perquè creu que infringeix la normativa per proximitat als dipòsits de combustible de la CLH.

Les claus

  • Conflicte de competències. Paeria i Generalitat discrepen sobre quina administració és la competent per homologar els plans d’autoprotecció de les discoteques.
  • Litigi per la llicència. Les dos corporacions mantenen també un litigi judicial per la llicència d’obertura de la Biloba. Empresa va presentar un contenciós administratiu i reclama que es revoqui al·legant que està massa pròxima als dipòsits de la CLH.
  • Conflicte entre discoteques. L’empresa Blurenting Catalonia SL (propietària de Biloba) va demanar per escrit a la Paeria la rescissió del contracte a Ágora del Este (concessionària de The Hill) per impagament del cànon, fet que els concessionaris neguen. The Hill reclama no tenir en compte aquesta petició.

Les instal·lacions de la discoteca Biloba, a l’esquerra, i un detall de The Hill Summer Nights.

Les instal·lacions de la discoteca Biloba, a l’esquerra, i un detall de The Hill Summer Nights.SEGRE

tracking