SEGRE

ENSENYAMENT

El Govern decideix ara indemnitzar la família d'Abel Martínez

El professor lleidatà mort a mans d’un alumne en un institut de Barcelona || Rectifica després de considerar inicialment la seua mort tan sols com un accident laboral

La plaça Paeria acollirà aquesta tarda un altre homenatge a l’Abel en el segon aniversari de la seua mort.

La plaça Paeria acollirà aquesta tarda un altre homenatge a l’Abel en el segon aniversari de la seua mort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat acordarà en els propers dies indemnitzar la família d’Abel Martínez, el professor lleidatà mort en mans d’un alumne en un institut de Barcelona fa just dos anys, el 20 d’abril del 2015. Així ho van confirmar aquest dimecres a aquest diari fonts del departament d’Ensenyament, que tanmateix no van concretar l’import de la indemnització. Fins ara, el Govern només havia considerat la mort del docent com un accident laboral i únicament havia tramitat la indemnització corresponent per aquest concepte, al dictaminar que no hi va haver cap negligència ni responsabilitat de l’institut Joan Fuster.

El Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC) ha recollit prop de sis mil firmes per reclamar a la Generalitat que rectifiqués i indemnitzés la família “en els termes que està establert”, és a dir, un milió d’euros, la quantitat que havien sol·licitat els pares i el germà del professor.

La família també havia portat el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè decidís si el Consorci d’Educació de Barcelona (format per Ensenyament i l’ajuntament de Barcelona) havia d’abonar la indemnització.

D’altra banda, la plaça Paeria de Lleida acollirà avui a les 19.00 hores una acte d’homenatge a Abel Martínez, organitzat pels seus amics, en el qual portaran espelmes i flors. Així mateix, els sindicats també han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per recordar el professor i reclamar a la Generalitat mesures per evitar la violència als centres educatiu. Precisament, Ensenyament preveu aprovar al maig un protocol de prevenció i actuació en casos de violència contra treballadors de centres de la Generalitat. Incorporarà accions preventives i actuacions en cas d’agressió i establirà els circuits per donar la resposta adequada. El document està sent consensuat per Ensenyament i sindicats i es presentarà ben aviat.

tracking