SEGRE

EQUIPAMENTS

La Paeria lloga als musulmans un pavelló a la Fira al maig i veta una nova mesquita

El 4, mentre que el Palau de Vidre s’utilitza per a actes de la festa major i l’Aplec || Els tècnics diuen que el local proposat a prop de Ferran incompleix la normativa i la comunitat ja en busca un altre

Fins ara, els musulmans resaven en aquesta carpa a l’antiga hípica al maig i setembre.

Fins ara, els musulmans resaven en aquesta carpa a l’antiga hípica al maig i setembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria també ha rebutjat la segona proposta presentada per la comunitat musulmana que resa al Palau de Vidre per ubicar una mesquita en un local a l’entorn de l’avinguda del Segre i rambla Ferran. Igual que a la primera proposta, els tècnics municipals al·leguen incompliments de la normativa catalana vigent tenint en compte la proximitat amb altres centres de culte.

Per la seua banda, el patronat de la Fira llogarà el pavelló 4 durant el mes de maig per als resos, ja que el Palau de Vidre (que utilitzen com a mesquita des del novembre del 2012) acull diferents actes en el marc de la festa major i l’Aplec del Caragol. Així ho va indicar aquest dimecres el tinent d’alcalde Joan Gómez, que va destacar que aquesta ubicació provisional és “més digna i còmoda” que la carpa que els musulmans habilitaven als terrenys de l’antiga hípica de Cappont al maig i al setembre (amb motiu de la Fira de Sant Miquel). “Ho agraïm, l’any passat va ploure, vam tenir goteres i algunes zones estaven impracticables”, va explicar Abdellatif Láatabi, portaveu de la comunitat musulmana, que va lamentar el nou veto a la proposta de temple. En aquest sentit, va detallar que ja n’estudien una de nova que presentaran “ben aviat” al consistori.

Al maig i al setembre, els musulmans habilitaven una carpa als terrenys de l’antiga hípica

“Esperem que aquesta vegada complim els requisits. La utilitzaríem per als resos diaris, ja que demanem poder utilitzar el Palau de Vidre per a les celebracions més multitudinàries com el ramadà o el rés del divendres al migdia”, va indicar.

Per la seua banda, Gómez va destacar la bona sintonia amb els representants de la comunitat islàmica per trobar una solució definitiva i va subratllar que “els hem facilitat documentació perquè sàpiguen les condicions i requisits legals amb què ha de comptar qualsevol centre de culte”.

Aquest any, l’inici del mes sagrat del dejuni o ramadà, que arranca el 27 de maig, coincidirà amb el cap de setmana de l’Aplec del Caragol.

Les claus

  • Sense temple fix. Des de finals del 2012, la comunitat musulmana majoritària resa al Palau de Vidre, arran de la clausura del temple del carrer del Nord i intents fallits de trasllat al polígon.
  • Fórmula mixta. La Paeria i els musulmans estudien mantenir el Palau de Vidre per als resos multitudinaris i habilitar una mesquita en un local per a les oracions diàries.
  • Unanimitat a la Paeria. Tots els grups van aprovar al maig una proposta per buscar una ubicació definitiva, però no van fixar cap termini per deixar els Camps Elisis. 

La facultat d’Educació analitza l’atenció a la diversitat religiosa La facultat d’Educació de la Universitat de Lleida serà escenari dimecres que ve, dia 26, d’un seminari sobre les bones pràctiques en la diversitat cultural i religiosa als centres de Secundària de Catalunya. Durant la jornada, s’abordaran els models de gestió dels equips directius dels instituts respecte a la interculturalitat i es presentaran els resultats d’aquesta investigació. El laïcisme i el foment dels valors són algunes de les temàtiques del programa. El degà Carles Alsinet serà el responsable de presentar el seminari.

tracking